Innovatie

De VRT heeft innovatie in haar DNA. Ze wil niet enkel de norm volgen, maar ook de toon zetten. Daarom wordt continu gewerkt aan het ontwikkelen van innovatieve vertelstructuren en formats. 

De VRT zet ook innovatieprojecten op met de nationale en internationale mediasector. Tenslotte ondersteunt de VRT met Open VRT samenwerking tussen creatieve jongeren en laat kmo’s en start-ups groeien via VRT Sandbox.  

 

Videospeler inladen...

De VRT innoveert via verschillende initiatieven met elk een eigen focus

Open VRT

Open VRT is een community van online creatievelingen in Vlaanderen, zowel binnen als buiten de VRT. Open VRT organiseert evenementen en workshops. Het is ook een netwerk van jonge digitale creatievelingen om hun ideeën met elkaar te bespreken en zo hun vaardigheden te verbeteren.  

VRT SANDBOX: Starters en KMO’s helpen groeien

Onder de vlag van VRT Sandbox stimuleert de VRT samen met start-ups en kmo’s innovatie in de mediasector. VRT Sandbox biedt start-ups en kmo’s de mogelijkheid om binnen de muren van de VRT, tijdelijk hun producten en diensten te installeren en te demonstreren. Het geeft hen toegang tot programmamakers, productiesystemen en tot het netwerk van Europese publieke omroepen EBU. De uitwisseling van expertise en ervaring brengt bij onze partners sterkere mediaproducten en -technologieën tot stand, helpt hen groeien als bedrijf en maakt van de VRT een meer wendbare mediamaker. De VRT overlegt over haar beleid inzake start-ups met het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. 

VRT Innovatie

VRT Innovatie zet innovatieprojecten op binnen de VRT, maar evengoed samen met Vlaamse en Europese partners zoals imec en de BBC. Het gaat om projecten op middellange termijn (ongeveer twee à drie jaar). 

Nieuwe technologieën worden onderzocht en getest, en indien succesvol, uiteindelijk ook toegepast in de dagelijkse werking van de VRT.

Actua Innovatie

Jan Cuypers: "De revolutie is er pas gekomen met het internet"

Ontdek het weer op je verjaardag, door de jaren heen, met de interactieve Karrewiet-app

MNM What’s NXT: een uniek belevingsevent rond innovatief West-Vlaanderen

Linde gaat voluit voor video

Silver Creator Award voor Ketnet

Hoe staat het met de digitalisering van radio in Vlaanderen?

De technici muziekopname: je ziet ze niet, maar hoort ze wel

Extra Time in een extra virtueel jasje