maandag 29 augustus 2022
29 augustus 2022

‘Het kwartier’: eerste dagelijkse podcast van VRT NWS

29 augustus 2022 - Luisteren om mee te zijn met het nieuws: Vlamingen blijven dat massaal doen via klassieke radio-uitzendingen als De ochtend en De wereld vandaag op Radio 1, of door nieuwsbulletins mee te pikken op één van de VRT-radionetten.

Lode Roels en Sofie Vander Donckt

Maar tegelijk willen steeds meer mensen zélf kiezen wat ze beluisteren en wanneer. Onderweg met de auto of het openbaar vervoer, tijdens het sporten, of gewoon lekker ontspannen thuis in de zetel. Voor hen is er vanaf maandag 29 augustus Het kwartier, de dagelijkse podcast van VRT NWS.

Wat mag je verwachten? Feiten en achtergrond bij drie nieuwsverhalen van de dag die je raken en die ertoe doen. Van de stijgende energiefactuur tot een nieuwe medische doorbraak. Van de oorlog in Oekraïne tot een intrigerende moordzaak. Met deskundige uitleg van VRT NWS-collega’s en andere experts. Met getuigenissen die raken. Met vragen die ertoe doen en verrassende inzichten. Eén kwartier luisteren om een hele avond en dag te kunnen meepraten over het nieuws. Te beluisteren wanneer het jou uitkomt, via de app van VRT NWS of VRT MAX.

Lode Roels en Sofie Vander Donckt, bekend als nieuwslezers op Radio 1, zullen afwisselend host zijn van Het kwartier. Ze spitten het nieuws van de dag uit, gaan praten met experts, trekken op onderzoek en loodsen je door de nieuwsdag.

Ik ben enthousiast dat ik na 15 jaar radionieuws nu ook mijn schouders mag zetten onder een nieuwe, creatieve manier om het nieuws te vertellen".

Sofie Vander Donckt

Voor Lode, die eerder al De ochtend en De wereld vandaag presenteerde en ook radionieuws leest, is podcast geen nieuw medium.

Lode Roels: "Sinds de eerste podcasts opdoken, meer dan een decennium geleden, ben ik gefascineerd door deze innovatieve vorm van informatie. Het doet me dan ook veel plezier om nu voluit te kunnen meewerken aan de allereerste dagelijkse podcast van VRT NWS."

Dat VRT NWS nu inzet op een dagelijkse podcast, heeft te maken met het groeiende aantal podcastluisteraars in Vlaanderen. Vier op de tien Vlamingen hebben al eens naar een podcast geluisterd, en de afgelopen twee jaar is dat aantal sterk gegroeid. Vooral jonge Vlamingen luisteren steeds meer podcast en ze doen dat ook om op de hoogte te blijven van nieuws en actualiteit.

Griet De Craen, Hoofdredacteur VRT NWS Radio : "We maken de podcast voor actieve Vlamingen, die een grote nieuwshonger hebben en weinig tijd. Op 15 minuten tijd ben je mee met drie nieuwsverhalen van de dag, om ze te begrijpen of door te vertellen."

Het kwartier van VRT NWS, elke weekdag om 16 uur in de app van VRT NWS en VRT MAX

Meer over Informatie

“Boodschappen van algemeen nut zijn een spiegel van wat er leeft in Vlaanderen”

Wat doet VRT om desinformatie te bestrijden?  

Beleef de paasvakantie op je paasbest bij VRT

6 VRT-nominaties voor de Belfius Persprijzen

Hoe komt Tom Waes aan bijna 2 miljoen kijkers?

Radio 2 blikt terug op een jaar vol bijzondere mensen

Beleef de kroning van koning Charles III op de eerste rij bij VRT

Flo Windey onderzoekt de relatie tussen jongeren en politie