donderdag 10 november 2022
10 november 2022

Nieuwe podcast met Johan Op de Beeck: De Franse Revolutie

Meesterverteller Johan Op de Beeck is terug met een meeslepende podcast! Hij brengt het stormachtige verhaal van de Franse Revolutie: van de bestorming van de Bastille in 1789 tot de staatsgreep van Napoleon in 1799.

Meesterverteller Johan Op de Beeck brengt het stormachtige verhaal van de Franse Revolutie: van de bestorming van de Bastille in 1789 tot de staatsgreep van Napoleon in 1799, van het nobele devies ‘Liberté, Égalité, Fraternité’ tot de bloeddorstige terreur. Leef mee met revolutionairen die naar de macht grepen, maar vaak zelf onder de guillotine belandden.

Naast Johan Op de Beeck hoor je in De Franse Revolutie ook de stemmen van een reeks topacteurs: onder andere Frank Vercruyssen als Robespierre, Stefaan Degand als Danton, Koen De Sutter als Marat en Dominique Van Malder in de rol van de Belgische revolutionair François Robert.

 Johan Op de Beeck

Johan Op de Beeck was eerder al te horen in vijf podcasts van VRT: De Zonnekoning, Napoleon, Het hart van Napoleon, Het verlies van België en Leopold II. Samen goed voor meer dan negen miljoen luisterbeurten! Daarmee horen de succesvolle podcasts van Johan tot de best beluisterde van VRT. Met zijn meeslepende vertelstijl en boeiende verhalen kluistert hij honderdduizenden liefhebbers aan hun luidsprekers, hoofdtelefoons of oortjes. Of zoals een luisteraar het verwoordde: “Laat Johan Op de Beeck het telefoonboek vertellen en ik hang nog aan zijn lippen.”

De Franse Revolutie, met Johan Op de Beeck. Een podcast van Klara. Vanaf donderdag 10 november op VRT MAX.

Meer over Podcast

Podcast: Club Angst

'Wat is de kans?'

22 Minuten Stomme Vragen over Siska Schoeters

Radio 1-podcast: Nest

Sinterklaas: De Ramontische RadioRodeo

Nieuwe podcast met Johan Op de Beeck: De Franse Revolutie

Leesba(a)r proeft boeken van het VRT-menu

3 verhalen op 1 banale straathoek in de Antwerpse Joodse wijk