dinsdag 07 juli 2020
07 juli 2020

Dertigers: opnames 3e seizoen gestart

6 juli 2020 - Op maandag 6 juli zijn de eerste opnames van het 3e seizoen van de populaire fictiereeks voor Eén gestart. 

Actrices Kim Van Oncen (Saar) en Ellen Verest (Nora)

Op deze eerste draaidag, die plaatsvond aan de Antwerpse kaaien, hadden actrices Kim Van Oncen (Saar) en Ellen Verest (Nora) enkele scènes samen. Zij zijn de eersten van de Dertigers-cast die opnieuw op de set stonden, de komende dagen zullen ook de andere acteurs scènes opnemen. De kijkers die na zich het einde van vorig seizoen zorgen maakten omdat een huilende Saar op de trein naar Londen stapte, kunnen gerust zijn: dat wil dus niet zeggen dat Saar in het derde seizoen niet opnieuw in Antwerpen kan opduiken…

Zowel op de set als tijdens de voorbereidingen (zoals bij de make-up) wordt er maximaal rekening gehouden met alle veiligheidsvoorschriften rond corona. Repetities worden met mondmaskers gedaan, en enkel tijdens het draaien zelf spelen de acteurs zonder mondmasker. Voor iedereen is het dus een nieuwe manier van werken.

Actrice Kim Van Oncen: “De sfeer op de set was onmiddellijk zoals de andere jaren, met of zonder masker! Wat ik wel mis zijn de gezellig babbels met onze make-up artiest. Normaal zouden we elkaar na zo’n lange tijd uitvoerige updates geven. En als ze nu verder staat en iets zegt met het masker en de faceshield aan, versta ik er helemaal niets van (lacht). Een voordeel: Ik heb vandaag ook al direct nachtscènes dus dan kan ik straks wel ongegeneerd geeuwtjes laten, met al die afstand tussen ons!”

Make-up artieste met faceshield

Wat ik wel mis zijn de gezellig babbels met onze make-up artiest. Normaal zouden we elkaar na zo’n lange tijd uitvoerige updates geven. En als ze nu verder staat en iets zegt met het masker en de faceshield aan, versta ik er helemaal niets van "

Actrice Kim Van Oncen

In samenwerking met de stad Antwerpen

De derde reeks van Dertigers kon terug tot stand komen dankzij steun van de Stad Antwerpen. Schepen voor Marketing en Communicatie Claude Marinower: “Dertigers ontving voor de eerste en tweede reeks ook al steun van stad Antwerpen en heeft zijn meerwaarde zeker bewezen. De serie is immens populair en kent een gigantisch bereik. De stad is voor de personages de verbindende factor en heeft voor elk van hen kansen gecreëerd. De kijker krijgt zo een mooi, waarheidsgetrouw beeld van Antwerpen, met oog voor innovatieve en duurzame acties zoals alternatieve vervoersmiddelen, recyclage, renovatie, herwaardering,… De stad wordt erg breed in beeld gebracht met unieke locaties zoals het PAKT, verschillende horecazaken, winkels en bedrijven. Iets wat in deze uitzonderlijke omstandigheden zeker een zeer welkom iets is voor de lokale economie.”

 

De stad is voor de personages de verbindende factor en heeft voor elk van hen kansen gecreëerd. De kijker krijgt zo een mooi, waarheidsgetrouw beeld van Antwerpen"

Antwerpse schepen voor Marketing en Communicatie Claude Marinower
aanwijzingen door regisseur

Dertigers. Deze zomer zijn seizoenen 1 en 2 van Dertigers te (her)bekijken via VRT NU.

Dossier: In tijden van Corona

Meer over In tijden van Corona

Vier conclusies over VRT in coronatijd

Kunnen jullie morgen mijn favoriete film of serie uitzenden?

Hoe maakt de VRT fictie in coronatijden?

'We zijn er bijna, maar nog niet helemaal'

"Beknotten van de vrijheid is het ergste dat er is."

'You'll never walk alone' verenigt Europa opnieuw

"Verbinden is meer dan ooit nodig"

1 jaar Knaldrang: nachtje door met Studio Brussel