dinsdag 30 januari 2024
30 januari 2024

Chloë van de Klantendienst: ‘Als roepen en tieren slecht zou zijn voor je hart, dan had de farmaceutische industrie Kamp Waes gesponsord’

Dinsdag 30 januari 2024 - Elke dag behandelt de VRT-klantendienst een heleboel vragen, opmerkingen en klachten van het publiek. Chloë van de Klantendienst neemt de verzamelde klachten onder de loep en vat ze op eigenzinnige manier samen.

De afgelopen 14 dagen werd er 2.210 keer contact opgenomen met onze dienst. In die periode heeft weerman Bram de sneeuw vereeuwigd op zijn lijf, heeft Pommelien Thijs een miljoen prijzen gewonnen en heeft voormalig sportjournalist Tom Coninx zich de meest vrijdenkende persoon van het land genoemd. En blijkbaar maakt dat de mensen goedgeluimd. Zo vielen er opvallend veel complimenten in onze mailbox.

Een luisteraar geeft een blijk van blijdschap nu VRT-journalist Chris Van den Abeele opnieuw de krantencommentaren verzorgt. “Je vertelt alles rustig en zacht. Jouw timbre en uitspraak zijn een lust voor het oor!”

Een kijker van De dag van vandaag roemt presentator Bart Cannaerts voor zijn eigenzinnige woordgebruik. “In de eerste afleveringen deed hij het niet meer, maar hij zegt terug: 'finalio'. Fantastisch!”

En iemand wil specifiek VRT bedanken voor de uitzending van de Kastaars. “Supermooie show, leuk in samenwerking met andere zenders. Goede sketches en filmpjes, en niet te vergeten: de 3 waardevolle presentatoren. Leuk dat zij het weer zijn en niet vervangen worden door de 20-jarigen.” In mijn ogen is Danira Boukhriss Terkessidis nog altijd een jong veulen. Maar toegegeven: geen twintiger meer.

Maar de Chloë Complimenten Wisselbeker gaat deze keer naar iemand die ‘m al veel langer had moeten krijgen. Want opnieuw blijven Ben Crabbé en zijn Blokken de gemoederen beroeren. Maar deze keer komt een ex-klager op z’n woorden terug. “Ik heb in het verleden meermaals mijn gal gespuwd over BC. En ik was er toen vast van overtuigd dat het terecht was. Maar… sinds kort is er een verandering opgetreden in zijn manier van doen. Het is alsof er een engel met véél beterschap over hem is neergedaald. En dat wou ik dus ook eens kwijt.” Nu weet ik niet of engelen zich met zulke zaken bezighouden, laat staan dat een God zo’n boodschapper uitstuurt specifiek voor onze minder gelovige presentator. Hoe dan ook, proficiat aan Ben met de Chloë Complimenten Wisselbeker!

Alcohol tijdens de diensturen

Een trouwe fan van Thuis uit haar ongenoegen over het stemvolume van de laatste afleveringen. “Het valt mij op dat er in de serie veelvuldig wordt getierd en geroepen, wat naar mijn mening niet alleen de kwaliteit van de show aantast, maar ook niet gunstig is voor de acteurs. De constante emotionele belasting lijkt niet bevorderlijk voor hun welzijn. Tegen eind van het seizoen hebben ze het allemaal aan hun hart.” Klager krijgt een specifiek antwoord.

Maar toch. Ik begon me wel zorgen te maken over de gezondheid van onze acteurs, en die van mijn huisgezin. Want ja, de laatste maanden worden er al eens stemmen verheven. En hoewel mijn man er wel eens serieus over mag nadenken, wens ik hem niet bepaald iets toe aan zijn hart. Dus heb ik m’n oor te luister gelegd bij een bevriende NKO-arts. En die stelde me gerust. “Als roepen en tieren slecht zou zijn voor je hart, dan had de farmaceutische industrie waarschijnlijk Kamp Waes gesponsord. En dan hadden ze hun hoofdkwartier van Brussel naar Marche-les-Dames verplaatst.” Aldus Dr. Senne Gorris van AZ Herentals.

Tot slot hapert het opvragen van het laatste VRT NWS journaal bij deze kijker. “Het wordt gekker met de dag. Ik wil de nieuwsopname van vandaag bekijken, en plots bleek ik al enkele dagen in de toekomst te kunnen, want ik wist reeds waar elk item naar toe ging. Of was ik misschien enkele dagen in het verleden gekatapulteerd? Oef, nee het was gewoon iemand van VRT die het nieuws van eergisteren opnieuw had geüpload onder de link van vandaag. Mag alcohol tijdens de diensturen bij jullie?” Nee, toch niet.

Chloë van de Klantendienst

Dossier: Chloe

Meer over Chloe

Chloë van de Klantendienst: ‘Het gekrakeel kan maar bijdragen aan de Statler en Waldorf-status van José en Renaat’

Chloë van de Klantendienst: ‘Gelukkig is dit niet het soort lek waarover parlementaire vragen worden gesteld’

Chloë van de Klantendienst: ‘Bij een nucleaire ramp ligt het antwoord van VRT in lijn met de Vlaamse Canon’

Chloë van de Klantendienst: ‘Wat een neerkijkende uitspraak op vrouwen! En op scampi’s’

Chloë van de Klantendienst: ‘Het verschil met een échte Karen, is dat er in deze agressieve woordenbrij geen klacht valt te ontrafelen’

Chloë van de Klantendienst: ‘De paal van deze klager? Die behoort niet tot de opdracht van de publieke omroep’

Chloë van de Klantendienst: ‘Soms wou ik wat vroeger geboren zijn. Dan kon ik me inschrijven voor Hotel Romantiek’

Chloë van de Klantendienst: ‘Zo klinkt het net of de beer van ‘De droomfabriek’ Maurice van de Kampioenen heeft aangerand’