maandag 24 oktober 2022
24 oktober 2022

De Warmste Week opent inschrijvingen voor vijf Warmathons

Vanaf 24 oktober 2022 kan iedereen zich inschrijven voor de Warmathons van De Warmste Week. Die vinden dit jaar plaats in vijf steden: Brugge, Sint-Niklaas, Brussel, Mechelen en Leuven. 

De 5 ambassadeurs van de Warmathon

In de week voor kerst kunnen alle sportievelingen vlammen tegen kansarmoede en zo het goede doel steunen. Wees er snel bij en schrijf je in op dewarmsteweek.be

Op maandag 19 december gaat de slotweek van De Warmste Week van start. MNM, Studio Brussel, Ketnet en Eén maken dan zes dagen lang radio en televisie vanuit Hasselt. Maar ook in de rest van Vlaanderen zal de temperatuur de hoogte ingaan. Sportievelingen kunnen namelijk hun beste beentje voorzetten op vijf locaties verspreid over Vlaanderen en Brussel.

Van maandag tot en met vrijdag kan jong en oud telkens in een andere stad komen lopen of wandelen. Op iedere locatie staat een bekende ambassadeur klaar om mee te sporten. 

Op maandag 19 december geeft Stephanie Planckaert het startschot in Brugge. Op dinsdag is het aan Sint-Niklaas met Sarah Mouhamou, op woensdag volgt Brussel met Mathias Vergels en donderdag Mechelen met Dieter Coppens. Op vrijdag sluit Maksim Stojanac de Warmathons af in Leuven. 

Ik was superblij toen ze me vroegen om mee te werken. Zeker in de huidige tijden is het eens zo belangrijk om er voor elkaar te zijn. Als we met deze Warmathons ons steentje kunnen bijdragen is dat met het grootste plezier! Ik heb al heel wat vrienden opgetrommeld om mee te komen lopen. Samen vlammen we tegen kansarmoede!"

Stephanie Planckaert

Het thema van De Warmste Week ligt mij zeer nauw aan het hart. Ik deel al sinds mijn puberteit regelmatig voedsel uit in Brussel aan mensen in kansarmoede. Jammer genoeg zie ik het probleem steeds groter worden. Daarom is het nú tijd om in actie te schieten en De Warmste Week te steunen." 

Mathias Vergels

Je bepaalt zelf hoeveel rondjes je loopt of wandelt

Het leuke aan de Warmathons is dat je zelf bepaalt hoeveel rondjes je loopt of wandelt. Een rondje is gemiddeld 3,2 kilometer en deelnemen kan vanaf 14 uur tot 20.30 uur. In het centrale Warmathon-dorp zorgen top-dj’s voor de beste loopbeats en moedigen bekende VRT-gezichten de sportievelingen aan. Je kan er ook een hapje eten of iets drinken.

  • Maandag 19 december - ’t Zand in Brugge met Stephanie Planckaert  
  • Dinsdag 20 december – Domein De Ster in Sint-Niklaas met Sarah Mouhamou  
  • Woensdag 21 december – Het Koning Boudewijnstadion in Brussel met Mathias Vergels   
  • Donderdag 22 december – De Grote Markt in Mechelen met Dieter Coppens   
  • Vrijdag 23 december – Parking stadion OH Leuven in Leuven met Maksim Stojanac 

Inschrijven voor de Warmathons

Inschrijven voor de Warmathons kan via  dewarmsteweek.be. Zorg dat je erbij bent en breng je familie, vrienden en collega’s gerust mee. Deelnemen kost 15 euro en daarmee steun je de 270 projecten van De Warmste Week rond het centrale thema kansarmoede. Het is ondertussen al de zesde keer dat De Warmste Week de Warmathons organiseert. De laatste editie vond plaats in 2019.

De Warmste Week wordt gerealiseerd met de warme steun van KBC, die als hoofdpartner mee zijn schouders zet onder de solidariteitsactie die heel Vlaanderen in beweging wil brengen. Het kraanwater voor de bevoorrading van de lopers en wandelaars tijdens de Warmathons wordt gratis aangeboden door de Vlaamse waterbedrijven. 

De Warmste Week is een project van VRT, met Ketnet, Eén, VRT MAX, Studio Brussel en MNM als dragende merken. Om de projecten van De Warmste Week te steunen richtte VRT het DWW Fonds op bij de Koning Boudewijnstichting.

Meer informatie over De Warmste Week: dewarmsteweek.be

Dossier: DWW

Meer over DWW

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Live-ondertiteling met AI maakt De Warmste Week toegankelijker

Een toegankelijke publieke omroep is goed voor iedereen

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Warm, warmer, warmst: kom hier alles te weten over De Warmste Week 2023

Vlam mee vanuit de virtuele Ketnet Kermis

'Waakvlammetje' van De Warmste Week schittert in het donker