Het afgelopen jaar haalden we heel wat straffe vrouwen voor de lens voor onze videoreeks De Collega’s. Wat betekent Nationale Vrouwendag voor hen?
Leentje Lybaert, projectleider KMSKA
“Sinds ik vijftien jaar geleden bij VRT aan de slag ging, is er veel veranderd. Vandaag zie ik meer vrouwen in een leidinggevende functie, ik heb ook de indruk dat het niet meer uitmaakt of je een man of vrouw bent. Voor mij is dát het allerbelangrijkste. Ons geslacht mag er niet toe doen.”
Imane Boudadi, redacteur & regisseur bij MNM
“Ik vind Nationale Vrouwendag vooral een mooi eerbetoon aan alles wat vrouw-zijn inhoudt. Het is belangrijk dat we dat brede spectrum in zijn volledigheid kunnen omarmen, toejuichen en beschermen. Ik ben blij dat daar bij VRT ook plaats voor is. Er is altijd ruimte voor verbetering, maar het belangrijkste is dat we daar met z’n allen naartoe werken en we elkaar als vrouw blijven steunen.”
Lies De Greef, opnameleider
“Onze overgrootmoeders, grootmoeders en moeders hebben voor jonge vrouwen de deuren geopend. Studeren en gaan werken is daar één van. Het is fijn werken bij VRT omdat ik er alle kansen krijg als opnameleider. Op deze Nationale Vrouwendag moeten we dat recht op studeren koesteren en stimuleren, want dit betekent de weg naar een zelfstandig leven.”
Tuly Salumu, communicatiemedewerker VRT Educatie
“Vrouwen van kleur moeten dubbel zo hard knokken. Maar dat houdt ons niet tegen. We zijn er, en niet alleen om een diversiteitsvinkje te kunnen zetten. We willen gehoord worden.”
Annemie Tweepenninckx, stem bij VRT
Mijn motto luidt: real queens fix each other's crowns. Om net zoveel vrouwen te zien stralen in de wereld, moeten wij elkaar volop geschenken geven. Ik doe dat heel bewust: elkaar kansen geven, in de schijnwerpers zetten en écht helpen waar kan.”
Ook deze straffe vrouwen hebben we onlangs in De Collega’s geportretteerd. Maak hieronder kennis met hen.