dinsdag 09 april 2019
09 april 2019

Canvas start opnames Albatros

Start opnames Canvas-reeks Albatros op 8 april. Een tragikomische fictiereeks die tien zwaarlijvige personen die hun leven willen beteren volgt.

Dominique Van Malder © Geert Van Hoeymissen

Op 8 april starten het productiehuis De Wereldvrede (Bevergem) en Canvas de opnames van de 8-delige fictieserie Albatros. De reeks werd bedacht door Wannes Destoop en acteur Dominique Van Malder (Radio Gaga), die zelf meespeelt in de reeks.  Destoop neemt de regie op zich. Hij maakte eerder al de kortfilm Badpakje 46, die de juryprijs kreeg op het Filmfestival van Cannes in 2011. 

De tragikomische fictiereeks volgt tien zwaarlijvige personen die hun leven willen beteren en daarom deelnemen aan een afslankingskamp, Albatros, in de Ardennen. Bij aankomst blijkt echter dat ze niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo's met zich meesleuren. Het gaat er snel heftig aan toe.  De deelnemers worden lichamelijk uitgedaagd door een onsubtiele trainingscoach (Joris Hessels). Maar ook de de groepstherapeute (Janne Desmet) kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggeschild. Tot de ex-obese bezieler van het kamp, naar wie ze opkeken, zelf niet eerlijk blijkt te zijn geweest.

De makers wisten een indrukwekkende ensemble cast te strikken met bekend en minder bekend Vlaams én Waals talent. Dominique Van Malder (Radio Gaga) Ruth Beeckmans (Studio Tarara), Benny Claessens (Undercover), François Neycken, Hilde Destoop (Steve+Sky), Isabelle Van Hecke (Bevergem), Marjan De Schutter (Professor T), Thierry Janssen (La Trêve), Titus Muizelaar en Jerom Tillmans vertolken tien mensen die het gevecht aangaan met hun overgewicht op een kamp. Ze worden bijgestaan door een team van onconventionele coaches gespeeld doorTom Ternest (Eigen Kweek), Janne Desmet (Studio Tarara), Joris Hessels (Radio Gaga) en Tania Vandersanden (Het Eiland)

Bedenkers Dominique Van Malder en Wannes Destoop: "We wilden een reeks maken rond en met "dikke mensen" en hun gevecht met de zwaarte in het leven. Een wereld die we tot in onze vezels kennen. Door het tragische van het dagelijks ongemak te tonen, willen we een snijdende lach oproepen."

Netmanager Olivier Goris: "Canvas is de plaats voor eigenzinnige fictie die je raakt, met een eigen vorm van humor. Albatros brengt een erg relevant verhaal van deze tijd, gemaakt door creatieve makers met een zeer persoonlijke kijk op de thematiek."

Het scenario van 'Albatros' werd geschreven door Dominique Van Malder, Wannes Destoop, Tom Dupont en Gilles Coulier.  Wannes Destoop zorgt voor de regie. 'Albatros' is een productie van De Wereldvrede en Canvas met de steun het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz, Wallimage en de Belgische Tax Shelter maatregel. De reeks wordt ten vroegste in het najaar van 2020 uitgezonden.

Dossier: fictie

Meer over fictie

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers

“Misdaad spreekt tot de verbeelding”: een blik achter de schermen van de anthologiereeks De twaalf

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'