donderdag 29 juni 2023
29 juni 2023

"Hier is niks te zien, maar van alles te beleven"

Muziek en geluid zijn rode draad in nieuw programma Niks te zien

VRT 1 werkt aan het gloednieuwe programma Niks te zien samen met productiehuis Roses are blue. Daarin trekt Karl Meesters – 43 jaar, gepassioneerd door muziek en slechtziend - eropuit met muzikanten op zoek naar specifieke klanken. Samen proberen ze de schoonheid van geluid te vangen.

Schoonheid in muziek

Muziek en geluid vormen de basis door het programma, maar ook in het leven van Karl. Hij organiseert muziekevenementen waarbij hij veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de audio, zodat iedereen kan genieten van een memorabele muziekbeleving. Het idee voor Niks te zien werd samen met Karl vorm gegeven vanuit zijn passie voor muziek. 

"Tot mijn achttiende kon ik perfect zien, maar mijn zicht is beginnen af te nemen toen ik afstudeerde aan de universiteit, aan de vooravond van het echte leven. Niet goed kunnen zien, betekent ook dat je geen boek kan lezen, niet naar een schilderij of een film kan kijken. Je moet op zoek gaan naar schoonheid op een andere manier, voor mij was dat muziek."

Karl Meesters

"De voorbije jaren hebben we als publieke omroep fors ingezet op inclusie en representatie, zodat elke Vlaming zich in onze programma's kan herkennen. In Niks te zien maakt Vlaanderen straks kennis met Karl: een Brusselaar met een innemende persoonlijkheid, vader, concertorganisator en slechtziend. Maar bovenal: heel gepassioneerd door muziek. Het programma is vanuit die liefde ontstaan. Ik kijk ernaar uit om door Karl te worden meegenomen op dit avontuur. VRT wil op die manier programma's brengen die het verschil maken, een van de kerntaken van de publieke omroep."

Frederik Delaplace, CEO VRT

"De kijker meenemen in onze wereld"

In Niks te zien probeert Karl de schoonheid van geluid te vangen. En dat doet hij niet alleen: hij gaat op reis met muzikanten, op zoek naar specifieke klanken.

"Muzikanten delen mijn passie voor het auditieve, ze zijn dus een logische match. Met dit programma hoop ik mensen mee te nemen in die ervaringen, hen te ontroeren, te inspireren én te doen lachen. We kunnen de kijker echt meenemen in onze wereld. Want hier is niks te zien, maar van alles te beleven."

Karl

In het dagelijkse leven is Karl concertorganisator met zijn eigen organisatie rien à voir, en lifecoach. Dit is het eerste televisieprogramma waar Karl aan meewerkt en in te zien zal zijn. 

"Ik heb veel vertrouwen in de makers: ik prijs me gelukkig dat ik mij in dit project mag smijten met mensen die top zijn in hun vak en kijk uit naar een inspirerende samenwerking. VRT is de juiste partner om veel mensen te kunnen bereiken met deze boodschap."

Karl

De startdatum van Niks te zien wordt later bekendgemaakt. Niks te zien is een programma van Roses are blue voor VRT 1.

Lees het interview met Karl Meesters in ons online Jaarbeeld.

Dossier: Muziek

Meer over Interne en externe producties

Media Invest Vlaanderen investeert mee in animatiestudio Fabrique Fantastique Groep

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

'Master of Puppets' weer aan de top van De Zwaarste Lijst

Coldplay op 1 in de MNM1000

'Stairway to heaven' van Led Zeppelin is de ultieme tijdloze song

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers