donderdag 19 september 2019
19 september 2019

Taboe genomineerd voor International Emmy Award

19 september 2019 - Het Eén-programma Taboe, gemaakt door productiehuis Panenka, is genomineerd is voor een International Emmy Award. Dat maakte de International Academy of  Television Arts & Sciences bekend. 

© VRT- Sofie Gheysens

Nadat het Eén-programma Sorry voor alles in 2017 al een Emmy won, maakt nu weer een Belgisch programma kans op de prestigieuze prijs.

Dit jaar zijn er 44 genomineerden uit 21 verschillende landen, verdeeld over 11 categorieën. Taboe is genomineerd in de categorie ‘Non-scripted entertainment’.

De andere genomineerden zijn La Voz (The voice) uit Argentinië, The Remix – India, en The Real Full Monty: Ladies Night uit het Verenigd Koninkrijk. De uitreiking van de Emmy’s 2019 vindt plaats op 25 november in New York.

En wat een bekroning voor de geportretteerden die aan Taboe hebben meegewerkt. Dit toont dat hun persoonlijke verhaal niet enkel in Vlaanderen maar ook buiten onze grenzen mensen heeft geraakt.

Regisseur Kat Steppe

Kat Steppe, die Taboe regisseerde, is heel tevreden met de erkenning: “Wat kan ik anders zeggen dan: ik ben enorm blij! Dit is zo’n verrassing voor ons. Ongelooflijk om deze internationale erkenning te krijgen. En wat een bekroning voor de geportretteerden die aan Taboe hebben meegewerkt. Dit toont dat hun persoonlijke verhaal niet enkel in Vlaanderen maar ook buiten onze grenzen mensen heeft geraakt.”

Philippe Geubels: “Ik ben ontzettend blij met de nominatie voor deze International Emmy Award en kijk dan ook met veel plezier uit naar de uitreiking op 25 november. Maar alle hartverwarmende reacties die we kregen na de uitzendingen van Taboe, zijn minstens even waardevol. Dat deed zoveel deugd.”

Over Taboe

In het spraakmakende Taboe gaat Philippe Geubels op zoek naar de grenzen van zijn humor. Hij trekt een week op avontuur met een groep mensen om wie je eigenlijk niet mag lachen, zoals mensen met een andere huidskleur, holebi’s, of mensen met een fysieke beperking. Philippe leeft met hen samen, luistert erg goed naar hun verhalen en gevoeligheden, daagt hen ook uit om zelf met een verborgen camera op stap te gaan en neemt daarna de proef op de som: hij brengt comedy over hen, voor hen. Taboe is een unieke mix van human interest en comedy, een nieuwe manier om te kijken naar gevoelige thema’s.

Taboe is intussen aan 19 landen verkocht. Onder andere de Australische, Canadese en Zwitserse versie werden al uitgezonden. Momenteel is de Vlaamse versie te zien op RTL in Nederland.

Eerder won Taboe al de belangrijke New York festival award in de categorie ‘Reality Tv drama’, de Silver award voor ‘Best format’ op het EBU creative forum in 2018, en de Realscreen award in de categorie ‘Best social issue/current affairs.’

Taboe was in 2018 te zien op Eén en is een programma van Panenka voor Eén. Momenteel werkt het productiehuis aan een tweede seizoen.

Dossier: Interne en externe producties

Meer over Interne en externe producties

Media Invest Vlaanderen investeert mee in animatiestudio Fabrique Fantastique Groep

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

'Master of Puppets' weer aan de top van De Zwaarste Lijst

Coldplay op 1 in de MNM1000

'Stairway to heaven' van Led Zeppelin is de ultieme tijdloze song

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers