woensdag 24 februari 2021
24 februari 2021

Ketnet-reeks Nachtwacht krijgt derde bioscoopfilm

24 februari 2021 - Na het succes van de films De Poort der Zielen (2018) en  Het Duistere Hart (2019) krijgt de populaire Ketnet-reeks Nachtwacht een derde bioscoopfilm: De dag van de Bloedmaan. Vanaf nu is de film Het Duistere Hart ook beschikbaar met audiodescriptie.

De film, waarvan de opnames dit voorjaar starten, is een coproductie van Ketnet en Studio 100 en zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD). De film zal te zien zijn in de Belgische bioscopen vanaf 15 december 2021. 

De drie hoofdrolspelers Louis Thyssen (Vladimir), Céline Verbeeck (Keelin) en Giovanni Kemper (Wilko) zijn dan ook erg enthousiast: “Lieve Nachtwachters! We hebben heel goed nieuws: er komt een nieuwe film! Na onze eerste film De Poort der Zielen en tweede film Het Duistere Hart, waar jullie massaal naar gekeken hebben, volgt nu… De dag van de Bloedmaan! Ditmaal komen wij terecht in het rijk der weerwolven. Superspannend wordt dat! Jullie zullen nog wel eventjes geduld moeten hebben, want de film komt dit najaar in de bioscoop. Tot die tijd… Ad inferos Nachtwachters!” 

De dag van de Bloedmaan

In de derde Nachtwacht-film staat deze keer de weerwolf centraal. Vlad, Keelin en Wilko belanden in het rijk der weerwolven. Hier heeft Wilko’s vader, Lupino, de wilde weerwolfclans in vrede verenigd. Samen met Wilko’s zus Rhea wil hij de weerwolven de moderne tijd inleiden. Maar er wordt tegen hem samengespannen door enkelen die juist terug willen naar het recht van de sterkste. Tijdens een duister offerritueel creëren zij de Bloedmaan, een eeuwige zonsverduistering die de weerwolven woest en wild maakt. En er ontstaat een krachtig, onverslaanbaar monster. Maar is dat monster ook onverslaanbaar voor de Nachtwacht

Het Duistere Hart met audiodescriptie in de Ketnet-app

Voor het zover is, kan de tweede film van NachtwachtHet Duistere Hart, worden herbekeken op Ketnet.be en in de Ketnet-app. Vanaf vandaag is de film beschikbaar met audiodescriptie en zo dus ook toegankelijk voor kinderen met een visuele beperking. 

Dossier: toegankelijkheid

Meer over fictie

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers

“Misdaad spreekt tot de verbeelding”: een blik achter de schermen van de anthologiereeks De twaalf

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'