vrijdag 05 april 2019
05 april 2019

VRT NWS start nieuw Instagramkanaal

Nieuw Instagramkanaal NWS: nieuws op maat van jongeren

VRT NWS start nieuw Instagramkanaal

NWS is een instagramkanaal waarop jongeren 7/7 een hele dag door nieuwsupdates in video’s en stories kunnen vinden. Het nieuws van de dag op hun maat en met een focus op onderwerpen uit hun leefwereld.

VRT NWS heeft een uitgebreid nieuwsaanbod. Met Karrewiet bereikt VRT NWS meer dan 80 procent van de kinderen. De volwassenen bereiken we met al onze andere kanalen. Maar voor de doelgroep 13- tot 17-jarigen was er tot nu enkel gefragmenteerd radionieuws en korte updates op de Instagram van MNM. Daar komt nu verandering in.

Uit het kwalitatief onderzoek van de VRT-studiedienst over Jongeren en nieuws weten we dat tieners geïnteresseerd zijn in nieuws. Ze willen niet wereldvreemd of naïef in de wereld staan. Nieuws is belangrijk in hun zoektocht naar een eigen positie en identiteit. Alleen voelen ze zich minder aangesproken door traditionele nieuwsbronnen zoals het TV Journaal of de kranten. Die vinden ze, vanuit hun perspectief,  saai en formeel. De onderwerpen die gebracht worden staan ook te ver van hun leefwereld. Jongeren zoeken naar nieuwsonderwerpen die aanleunen bij hun eigen leefwereld en willen een evenwichtige mix van positief en negatief nieuws, van hard en zacht nieuws. Ze zijn sterk internationaal georiënteerd.

Vanaf 1 april op Instagram

Tieners consumeren hun nieuws hoofdzakelijk op social media. Instagram is uitgegroeid tot het centrale platform voor jongeren. Een platform waar ze nieuws ook toelaten.  Ze hebben ook behoefte aan een platform waar ze constructief in interactie kunnen gaan over nieuws en maatschappelijke onderwerpen. Een platform waar ze zich ‘veilig’ voelen en waar de interactie gemodereerd wordt. 

NWS wordt elke dag gemaakt wordt door een jonge ploeg. Die met één been nog in de doelgroep staat en die voortdurend in interactie gaat en feedback vraagt aan de jongeren. 

NWS biedt een antwoord op al die vragen. Vanaf 1 april te volgen op het Instagramaccount @nws.nws.nws

Dossier: Informatie

Meer over Informatie

Beleef de paasvakantie op je paasbest bij VRT

6 VRT-nominaties voor de Belfius Persprijzen

Hoe komt Tom Waes aan bijna 2 miljoen kijkers?

Radio 2 blikt terug op een jaar vol bijzondere mensen

Beleef de kroning van koning Charles III op de eerste rij bij VRT

Flo Windey onderzoekt de relatie tussen jongeren en politie

Pano over problemen met verzekeringen bij ongevallen

Wat doet VRT om desinformatie te bestrijden?