vrijdag 02 april 2021
02 april 2021

Lieven Van Gils volgt actualiteit rond films en series

2 april 2021 - Lieven Van Gils zal vanaf september 2021 de brede verslaggeving en duiding  rond films, series en de fictiesector bij VRT NWS voor zijn rekening nemen.

Lieven Van Gils © VRT - Geert Van Hoeymissen

Lieven Van Gils is in de eerste plaats een sterke journalist met bakken ervaring op en achter de schermen. Hij heeft verschillende programma’s voor de nieuwsdienst gemaakt, hij beheerst het televisie- en radiovak en zal ook digitaal zijn weg vinden. Lieven zal zich de volgende maanden voorbereiden op zijn nieuwe functie en zich verder verdiepen in de film- en fictiewereld.

Ondertussen werkt hij ook nog aan een aantal projecten waaronder ‘Het Scheldepeloton’, een zesdelige wielerdocumentaire voor Canvas.

Vanaf september maakt Lieven deel uit van de cultuurredactie van VRT NWS. Door zijn journalistiek métier en zijn brede blik op film geniet hij het volste vertrouwen van de nieuwsredactie.  Hij neemt in zijn nieuwe rol de fakkel over van Ward Verrijcken die in het najaar van 2020 plots is overleden.

 Ik was liever nooit in de plaats gekomen van onze dierbare collega en vriend Ward Verrijcken. Ik mis hem. Wij missen hem."

Lieven Van Gils

Lieven Van Gils: Ik begin hieraan met een dubbel gevoel. Ik ben blij dat ik mij ga kunnen onderdompelen in de wereld van de film, een oude liefde die altijd dichtbij is gebleven. Maar ik was liever nooit in de plaats gekomen van onze dierbare collega en vriend Ward Verrijcken. Ik mis hem. Wij missen hem. Ik neem hem mee op mijn pad en zie het als een grote eer dat ik zijn werk mag verder zetten. 

Meer over Informatie

“Boodschappen van algemeen nut zijn een spiegel van wat er leeft in Vlaanderen”

Wat doet VRT om desinformatie te bestrijden?  

Beleef de paasvakantie op je paasbest bij VRT

6 VRT-nominaties voor de Belfius Persprijzen

Hoe komt Tom Waes aan bijna 2 miljoen kijkers?

Radio 2 blikt terug op een jaar vol bijzondere mensen

Beleef de kroning van koning Charles III op de eerste rij bij VRT

Flo Windey onderzoekt de relatie tussen jongeren en politie