vrijdag 17 februari 2023
17 februari 2023

Beleef de krokusvakantie met VRT

© VRT

Nieuw, jong talent en massa’s concerttickets tijdens de krokusvakantie op MNM

Tijdens de krokusvakantie kan je weer genieten van het vrolijke duo Manu Van Acker en Charlotte Sieben. Zij loodsen je door de ochtend tijdens de vakantie. En ook Student Late Night komt terug! Tijdens Student Late Night krijgen jonge radiomakers zelf de kans om aan de slag te gaan bij MNM. De deelnemende studenten volgen allemaal een mediaopleiding aan RITCS Brussel, Howest Kortrijk, AP Antwerpen, PXL Hasselt, Artevelde Gent of Thomas More Mechelen. Tijdens het programma Student Late Night maken zij drie uur lang radio, met de nodige professionele omkadering. In elke uitzending gaan de studenten dieper in op een specifiek thema. Luister mee van maandag 20 februari tot en met zaterdag 25 februari, tussen 21 uur en 24 uur.

Manu van Acker

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 februari geeft MNM elk uur tickets weg voor de beste concerten van het moment. Luister naar MNM en wie weet ga jij wel naar concerten van Lewis Capaldi, Lizzo, Panic At The Disco, Maneskin, George Ezra of Sam Smith!

Radio2 zet Digi-helpers in de kijker tijdens de krokusvakantie

Tijdens de krokusvakantie brengt Radio2 digi-helpers onder de aandacht, dat zijn mensen die digi-starters (iemand die het moeilijk heeft met de digitale evolutie) helpen met hun digitale vragen. Kim Debrie presenteert tussen 10 en 12 uur het programma Radio2 Weldoeners met grote aandacht voor digihelpers. Want, de digitale kloof is nog steeds groot. Je gaat er horen wat een digihelper is, wat ze doen én waarom ze dat doen. Zo wil Radio2 de schijnwerpers zetten op de vele digi-helpers in Vlaanderen en mensen aansporen om er zelf een te worden.

Kim Debrie

Radio 1 duikt tijdens de krokusvakantie de geschiedenis in met Het geheugen van de mug

Korneel De Clercq brengt vergeten verhalen uit Vlaanderen die de geschiedenisboeken niet hebben gehaald maar die te mooi zijn om ze niet te vertellen.  Wist je bijvoorbeeld dat Antwerpen in de 18e eeuw een toevluchtsoord was voor gay-vluchtelingen?

Het geheugen van de mug

Van 20 tot en met 24 februari elke middag van 12 tot 13 uur op Radio 1.

Lichtpuntjes tegen Kanker op Eén

Op zaterdag 4 februari gaven we op Wereldkankerdag het startschot van de actie Lichtpuntjes tegen Kanker.

Bij deze actie roepen Eén en Kom op tegen Kanker heel Vlaanderen op om een lampion te kopen en een lichtpuntje te laten schijnen voor iemand die wordt gemist of steun kan gebruiken. In het Eén-programma Lichtpuntjes tegen Kanker trekt Siska Schoeters een week lang (van 20 tot 24 februari) met een mobiele studio door Vlaanderen om te luisteren naar de verhalen van kleine en grote lichtpuntjes en mensen aan te sporen om de actie te steunen. Op 24 februari steekt Siska, live op Eén, de zee van lichtpuntjes aan.

Ook Dirk De Wachter biedt ons elke uitzending wijze woorden aan lotgenoten met een dagelijks, persoonlijk ‘Bakje Troost’. Hij vertelt ons hoe je tijdens de moeilijkste momenten van het leven toch troost kan vinden.  

Lichtpuntjes tegen Kanker © VRT

Meer over Informatie

“Boodschappen van algemeen nut zijn een spiegel van wat er leeft in Vlaanderen”

Wat doet VRT om desinformatie te bestrijden?  

Beleef de paasvakantie op je paasbest bij VRT

6 VRT-nominaties voor de Belfius Persprijzen

Hoe komt Tom Waes aan bijna 2 miljoen kijkers?

Radio 2 blikt terug op een jaar vol bijzondere mensen

Beleef de kroning van koning Charles III op de eerste rij bij VRT

Flo Windey onderzoekt de relatie tussen jongeren en politie