woensdag 27 maart 2024
27 maart 2024

Beleef de paasvakantie op je paasbest bij VRT

Woensdag 27 maart 2024 - De paasvakantie staat voor de deur! Van Vlaanderens Mooiste over De Zwaarste Lijst tot de leukste kinderfilms. Bij VRT zal je je niet vervelen: ontdek hier het aanbod voor jong en oud. 

© VRT - Geert Van Hoeymissen

VRT 1

  • Switch

In de paasvakantie is Fien Germijns opnieuw present in haar Switch-studio. Ze ontvangt verschillende bekende Vlamingen voor deze quiz zonder punten. Heel de paasvakantie lang nemen vijf bekende koppen het tegen elkaar op. Onder anderen Lukas Lelie, Wim Lybaert, Elisabeth Lucie Baeten en Jelle De Beule wagen hun kans. Wie op het einde van de aflevering op nummer één staat, speelt de finale en kan 1.000 euro winnen voor het goede doel.  

  • Kom op tegen Kanker, alles in de strijd: de finale

Na weken van repeteren en zich informeren, zijn Fien Germijns, Marleen Merckx, Zita Wauters, Ann Van den Broeck, Julie Vermeire, Sarah Vandeursen, Tine Embrechts en Maïmouna Badjie klaar voor de grote slotshow in Oostende. Die start op de rode loper van het Kursaal. En eindigt met een unieke en eenmalige striptease-act van de acht vrouwen. Elisabeth Lucie Baeten, Philippe Geubels en Guga Baul zijn de opwarmers van dienst. De show wordt gepresenteerd door Niels Destadsbader.

Zaterdag 30 maart om 21.40 uur op VRT 1 en VRT MAX.

  • Thuis

De laatste vrijdag voor de paasvakantie wordt ook wel Goede Vrijdag genoemd, en voor de Thuis-fans wordt het een 'Extragoede Vrijdag'. Zij krijgen namelijk een bloedstollende dubbelaflevering van hun lievelingsserie voorgeschoteld. Ook als je nog niet kijkt naar Thuis een absolute aanrader om de paasvakantie in te zetten met een knal!

© VRT

Ketnet

Ook bij Ketnet is er een heleboel te ontdekken in de paasvakantie! Zo zijn er vanaf vrijdag 12 april nieuwe afleveringen van Ayo-skate, het tweede seizoen na Hilly-Skate. Na het drama van vorig seizoen zit de sfeer tussen Hilly en haar vrienden terug goed. Op een dag komen ze echter toe aan het skatepark en zien ze tot hun verbazing dat het skatepark afgesloten is. Door overlast mag er niemand meer skaten. Er moeten ook werken aan het park gebeuren waardoor het voor maanden gesloten zal zijn. Vanaf 12 april, elke vrijdag t.e.m. zondag op Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Vanaf woensdag 10 april start de nieuwe fictiereeks Silverpoint. Silverpoint is een spannende sciencefiction dramaserie over vier kinderen die tijdens een zomerkamp op een voorwerp stuiten dat begraven ligt in het bos. Het onbekende object blijkt magische krachten te bevatten en brengt ze naar een geheel andere wereld, hoewel die bedrieglijk veel lijkt op de wereld die ze kennen... Elke woensdag op Ketnet, Ketnet.be, de Ketnet-app en VRT MAX.

In Met andere woorden nemen wrappers Sarah, Nidal en Thomas scènes uit bekende (Ketnet)-programma’s onder handen en geven ze een compleet nieuwe twist door de dialogen opnieuw in te spreken. Vanaf 1 april in de Ketnet-app, Ketnet.be en op VRT MAX.

Ook de nieuwe spannende animatiereeks Imago wordt gelanceerd in de paasvakantie. Een Imago is een mystiek wezen dat ontstaat wanneer magie en de verbeelding van een kind elkaar ontmoeten: soms schattig, soms eigenzinnig.

© VRT
© VRT

Ketnet Junior

In de paasvakantie start bij Ketnet Junior de nieuwe animatiereeks Pop Papierstad. Een groep unieke vriendjes woont in Pop Papierstad, de hoofdstad van een prachtige en eindeloze papieren wereld. Ze beleven er elke aflevering een fantastisch avontuur. Ook van de series Saïd en Anna en Mush mush en de zwammetjes zijn er nieuwe afleveringen.  

Voor wie fan is van Meneer Papier hebben we goed nieuws. Er komt een spel rond Meneer papier waarin kleuters zijn lievelingsplekjes kunnen versieren. Het spel kan gespeeld worden in de Ketnet Junior-app.  

Ketnet Junior komt ook naar je toe met Ketnet Junior Feest in Plopsaland De Panne van 30 maart tot en met 5 april. Ontmoet Bumba, zing en dans mee met Kaatje, Viktor en Kamiel. Bewonder je Ketnet Junior-helden tijdens Ketnet Junior Feest Op Wieltjes en ontdek meer dan 55 avontuurlijke attracties. Meer info op Ketnetvoorouders.be

Ook in Roeselare is Ketnet Junior te vinden! Ga op stap met Sarah en maak een interactieve wandeling met je gezin in het stadscentrum van Roeselare. Onderweg laat Sarah je zingen, dansen en bewegen. Zo wordt wandelen nog leuker. Op 6 april komen Sarah en Bavo zelf naar Roeselare en geven ze er een spetterend optreden. Op stap met Sarah is helemaal gratis en elke dag tot en met 9 mei. Meer info op Ketnetvoorouders.be. 

Ketnet Cinema

In de paasvakantie vind je de beste kinderfilms bij Ketnet. Kijk elke dag om 8u30 en 13u30 naar een leuke film op het kanaal van Ketnet.  

Radio2

Het is lente en dat laat Radio2 niet onopgemerkt voorbijgaan. Met de Radio2 Lenteweken komt de lente tot bij jou thuis! In de eerste week van de paasvakantie geeft Daan Masset je tussen 9 en 12 uur de beste tips voor de lenteschoonmaak. Hoe krijg je je ramen proper? Wat is de beste tactiek bij het opruimen? In de tweede week geeft Ann Reymen je de beste tips om er op uit te trekken. En er vallen ook mooie prijzen te winnen!

Studio Brussel

  • De Zwaarste Lijst

Op paasmaandag overstemmen de zware gitaren al vele jaren de paasklokken op Studio Brussel. Ook dit jaar hoor je op 1 april weer de 66 zwaarste platen, gekozen door de luisteraars, no joke. Op maandag vanaf 12u presenteren Thomas Michiels en An Lemmens De Zwaarste Lijst.

  • Studio Brussel Live Live en radiospecial: 30 jaar zonder Kurt Cobain

Op 5 april 2024 is het precies 30 jaar geleden dat we afscheid namen van Kurt Cobain. Vijf topartiesten brengen een unplugged eerbetoon aan het grunge-icoon. Ze doen dat tijdens een exclusieve Studio Brussel Live Live sessie, 30 jaar na Nirvana's iconische optreden tijdens MTV Unplugged. Kijk vanaf 4 april op VRT MAX en op VRT CANVAS.

Op 4 april brent Michèle Cuvelier een radiospecial tussen 19u en 22u op Studio Brussel: 30 jaar zonder Kurt Cobain.  

MNM

  • De ultieme MNM 50

In de paasvakantie gaat MNM op zoek naar De ultieme MNM50, naar aanleiding van de duizendste MNM50. Op het MNM-kanaal op VRT MAX vind je de 50 grootste hits van de MNM50. Kies je favoriet om zo de ultieme MNM50 samen te stellen. Je hoort de ultieme MNM50 op vrijdag 12 april vanaf 14u op MNM.

Radio 1 

Op zaterdag 13 april is er de apotheose van de Radio 1 Classics 1000. Ontdek wie er dit jaar aan de top staat. Wordt het opnieuw Les yeux de ma mère van Arno? 

Klara

  • De Matteüspassie

De Matteüspassie vertelt het lijdens-en sterfverhaal van Jezus en is één van Bachs bekendste composities. Het werd voor het eerst uitgevoerd op Goede Vrijdag en zal op Klara ook integraal uitgezonden worden op Goede Vrijdag, 29 maart in Iedereen Klassiek tussen 14u en 18u. Je luistert naar de uitvoering van La Petite Bande onder leiding van Sigiswald Kuijken. Deze Vlaamse violist en dirigent werd onlangs 80. Gepast om zijn mooie versie van de Mattëuspassie integraal te laten horen. 

  • Leer Vivaldi kennen in deze minireeks

Antonio Vivaldi. Zijn naam alleen al klinkt als een feest dat jubelend losbarst.

De Venetiaanse barokcomponist kennen we vooral van zijn ‘Vier Seizoenen’, maar hij is zo veel meer! Els Van Hoof - muzieksamensteller bij Klara en dol op Vivaldi - neemt ons de hele paasvakantie lang mee in zijn wonderlijke levensverhaal, met zijn fenomenale muziek als soundtrack. Ze praat met muzikanten en kenners die al even gepassioneerd zijn door zijn werk, zoals o.a. cellist Roel Dieltiens, violiste Ann Cnop, onderzoeker Bruno Forment, sopraan Soetkin Elbers of dirigent en blokfluitist Peter Van Heyghen. 

Samen leiden ze ons door de nuances en contrasten, de emoties en accenten in zijn leven en werken. Hoe deze roodharige priester weesmeisjes muzikaal in vuur en vlam zette als leraar, tegelijk gedurfde opera’s componeerde en internationale successen kende, maar ook worstelde met geldproblemen en hopeloos in de vergetelheid raakte.

In 9 afleveringen maken we het allemaal mee, elke dag van maandag 1 april tot en met donderdag 11 april tussen 17u en 18u op Klara en op VRT MAX. 

  • Back to the 80’s, 90’s en 00’s

Op zaterdag 30 maart trappen MNM en Radio2 de paasvakantie af met een feestje in het Sportpaleis met Back tot the 80’s, 90’s, 00’s. Een onvergetelijke avond, met straffe dj-sets en livemuziek van (inter)nationale topartiesten.

Sporza

Wie paasvakantie zegt, zegt natuurlijk de Ronde van Vlaanderen. Bij VRT zit je op de eerste rij en kan je het hele gebeuren volgen op 31 maart, zowel op radio, televisie als online. Het is ook uitkijken naar Parijs-Roubaix, met op zaterdag 6 april de vrouwenwedstrijd en op 7 april die van de mannen.

Pasen bij VRT

VRT staat uiteraard ook stil bij het christelijke paasfeest. Op paaszondag 31 maart zendt VRT CANVAS de katholieke en protestantse erediensten uit en aansluitend de paasboodschap van de paus vanuit Rome: om 10 uur een Protestantse viering, om 11 uur een Rooms-Katholieke viering en om 12 uur is er het Urbi et Orbi door Paus Franciscus vanuit Vaticaanstad. Ook Radio 1 zendt om 10 uur de Eucharistieviering uit.

Meer over Informatie

“Boodschappen van algemeen nut zijn een spiegel van wat er leeft in Vlaanderen”

Wat doet VRT om desinformatie te bestrijden?  

Beleef de paasvakantie op je paasbest bij VRT

6 VRT-nominaties voor de Belfius Persprijzen

Hoe komt Tom Waes aan bijna 2 miljoen kijkers?

Radio 2 blikt terug op een jaar vol bijzondere mensen

Beleef de kroning van koning Charles III op de eerste rij bij VRT

Flo Windey onderzoekt de relatie tussen jongeren en politie