woensdag 17 juni 2020
17 juni 2020

Nieuws op kindermaat tijdens zomervakantie met 'Karrewiet Zomert'

17 juni 2020 - Jeugdjournaal Karrewiet zal deze zomervakantie zowel digitaal als op televisie te zien zijn.

Karrewiet

De zomermaanden staan voor de deur. Traditiegetrouw blijft Karrewiet tijdens de zomervakantie op post om alle Ketnetters via Ketnet.be te informeren over wat er bij ons en in de wereld gebeurt. Nieuw dit jaar is dat Karrewiet met Karrewiet Zomert niet enkel digitaal, maar ook op televisie te zien zal zijn tijdens de vakantie. En er is meer, want Karrewiet zomert is op zoek naar kinderen die als Karrewiet-weerman/weervrouw het weerbericht willen presenteren tijdens de zomervakantie.

Karrewiet Zomert, zowel online als op tv

Karrewiet is er het hele jaar door voor kinderen. De coronacrisis heeft nog eens aangetoond hoe belangrijk duiding en informatie op kindermaat zijn. Nieuws stopt nooit en daarom wil Karrewiet in de zomervakantie niet enkel online, maar ook op televisie de Ketnetters dagelijks informeren. En dat gaat Karrewiet doen met Karrewiet Zomert. Karrewiet Zomert is tijdens de zomervakantie dus zowel digitaal als op televisie te zien. Karrewiet-reporters Jelle en Mariam:

"Nieuws stopt nooit. Ook niet in de zomer. Daarom willen we kinderen op een leuke, speelse manier laten weten wat er in de wereld gebeurt. Dat deden we de voorbije zomers altijd al online, maar we willen het nieuws nu ook echt zelf kunnen vertellen vanuit onze vertrouwde Karrewiet-studio. Zo zijn de Ketnetters altijd helemaal mee."

Oproep: Karrewiet-weerman/weervrouw gezocht

Deze zomer krijgen Ketnetters de kans om zelf deel uit te maken van het jeugdjournaal. Karrewiet Zomert is namelijk op zoek naar kinderen uit alle uithoeken in Vlaanderen die het weerbericht willen presenteren. Elke dag krijgt een nieuwe Karrewieter de kans om het weerbericht te brengen, en dat de hele zomervakantie lang. Karrewiet-reporters Mariam en Jelle gingen langs bij weerman Frank Deboosere voor enkele tips:

Videospeler inladen...

Ketnetters tussen de 10 en 12 jaar kunnen zich tot en met dinsdag 30 juni kandidaat stellen  via Ketnet.be.

Karrewiet: van maandag tot en met vrijdag om 17.50 uur op Ketnet, op Ketnet.be, in de Ketnet-app en op het YouTube-kanaal van Ketnet.

Karrewiet Zomert: vanaf woensdag 1 juli elke weekdag om 17.50 uur op Ketnet en op Ketnet.be. Karrewiet Zomert zal ook met VGT uitgezonden worden.

Dossier: Jongeren

Meer over Jongeren

Samen studeren op relaxe lofi-beats in Bar Madam? Dat kan!

Maak kennis met de mediamakers van morgen: dit was VRT Squad Bootcamp

Nieuwe Ketnet-serie 'Jij beslist: wrappertrip' zet verder in op interactiviteit

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Manu Van Acker en Pien Lefranc vlammen langs alle 319 gemeentes van Vlaanderen en Brussel voor De Warmste Week

Geslaagd? De MNM Blokhut telt af naar de zomer

Zes uitbundige jongeren beleven de reis van hun leven… zonder ouders, maar mét cameraploeg

De Warmste Week maakt thema editie 2023 bekend: opgroeien zonder zorgen