Trek met Canvas naar Noord-Korea, verloren werelden en een woonzorgcentrum

31 maart 2021 -  Voor de tweede keer op rij gaan we door een
atypische paasvakantie. Gelukkig hoef je je geen moment te vervelen met deze boeiende reportages en documentaires. Over Roger Raveel en Het Lam Gods. Wuhan en Noord-Korea. Of de Kennedys en Johan Anthierens. 

Tim Verheyden

Bij Canvas kan je dagelijks terecht voor een degelijke documentaire. Als je eens wist, de reeks van Hilde Van Mieghem over partnergeweld, is ondertussen afgelopen. Maar je kan de hele reeks (her)bekijken via VRT NU, met ook nog extra documentaires rond het thema.

Ook het eerste deel van het tweeluik Privacy & ik van Tim Verheyden is inmiddels al uitgezonden, maar blijft uiteraard beschikbaar op VRT NU. Het tweede deel (1 april) zoomt verder in op de controle op onze telefoon, zowel door overheden als privébedrijven. 

Andere straffe Canvas-documentaires op VRT NU zijn onder meer 76 Days, over de eerste corona-uitbraak in Wuhan en Rasputin (29 maart), over de beruchte intrigant aan het hof van de Russische Tsaar. Canvas brengt ook een ontluisterend beeld van het proces tegen de Roemeense dictator Ceaucescu (31 maart), een spannend spionageverhaal over Noord-Korea  (29 maart en 5 april); een reeks over The Kennedys (6 en 13 april); Never Ending War (6 en 13 april), over de jaren 1918-1926; en Roger (11 april), over een mondige 89-jarige die zich extra engageerde tijdens de lockdown in zijn woonzorgcentrum. 

Kunst- en cultuurdocumentaires

Wi,j Roger Raveel

Canvas brengt tijdens de paasvakantie ook kunst- en cultuurdocumentaires, zoals Wij, Roger Raveel (VRT NU), Het Lam Gods: de verlokking van de werkelijkheid (5 april), en de reeksen Planet of Treasures (over het Unesco-werelderfgoed, VRT NU) en Lost Worlds and Hidden Trasures (over grote archeologische ontdekkingen, vanaf 5 april).

VRT NU

Welcome to Chechnya

Al die documentaires en reportages zijn ook beschikbaar via VRT NU. Daar staan ook nog een heleboel andere knappe documentaires, zoals De weekenden; Johan Anthierens: niemands meester, niemands knecht; For Sama; Reset; I know you are there; Welcome to Chechnya. 

Dossier: Informatie
woensdag 31 maart 2021
31 maart 2021

Meer over Informatie

Wat doet de VRT om desinformatie te bestrijden?  

Wie bereikt de VRT met nieuws?

Hoe garandeert VRT NWS onpartijdige berichtgeving?

Hoe brengt VRT nieuws op maat?

Hoe brengt VRT coronanieuws op maat van jongeren?

Wat kan en mag op de VRT-nieuwsdienst?

Hoe komt Björn vanuit de USA op je scherm?

Wie zit er in het oortje van onze journaalankers?