vrijdag 09 april 2021
09 april 2021

Dringende programmawijziging 11 april

9 april 2021 - Naar aanleiding van het overlijden van prins Philip, hertog van Edinburgh, zendt Eén op zondagavond 11 april de BBC-documentaire "The Duke in his own words" uit.

Naar aanleiding van het overlijden van de hertog van Edinburgh zendt Eén op zondag 11 april de documentaire The Duke in his own words uit. De hertog van Edinburgh leidde zelf de filmploeg voor deze docu rond op het domein van Windsor Castle, de plaats die prins Philip altijd als zijn thuis heeft beschouwd. Het wordt een unieke rondleiding op dit prachtige domein en vooral een zeer persoonlijke en eerlijke terugblik op zijn eigen leven.

The Duke in his own words

Het zal aan de anderen zijn om te bepalen wat mijn plaats in de geschiedenis en mijn nalatenschap zal zijn,” 

Prins Philip

Portret van prins Philip (1921-2021), hertog van Edinburgh en echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth.

Naar de buitenwereld toe leefde de prins altijd in de schaduw van de koningin, volgens het protocol zelfs letterlijk enkele stappen achter haar. Maar in Windsor was hij heer en meester, een man die tussen al die antieke gebouwen altijd mee is geweest met zijn tijd. Hij maakte van het beroemdste kasteel ter wereld een moderne thuis voor zijn gezin. In de vele gesprekken zien we een gedreven en onderhoudende prins, vele momenten ook erg relativerend en grappig. "Het zal aan de anderen zijn om te bepalen wat mijn plaats in de geschiedenis en mijn nalatenschap zal zijn", zegt hij zelf. Een uniek portret van The Duke of Edinburgh, wijlen prins Philip, in zijn eigen woorden.

The Duke in his own words:  uitzending op zondag 11 april om 21.45 op Eén

Verschuiving uitzending

De uitzending van de 7e aflevering van de documentaire Great Asian Railway Journeys wordt verschoven naar zondag 18 april.

Meer over Informatie

“Boodschappen van algemeen nut zijn een spiegel van wat er leeft in Vlaanderen”

Wat doet VRT om desinformatie te bestrijden?  

Beleef de paasvakantie op je paasbest bij VRT

6 VRT-nominaties voor de Belfius Persprijzen

Hoe komt Tom Waes aan bijna 2 miljoen kijkers?

Radio 2 blikt terug op een jaar vol bijzondere mensen

Beleef de kroning van koning Charles III op de eerste rij bij VRT

Flo Windey onderzoekt de relatie tussen jongeren en politie