maandag 09 mei 2022
09 mei 2022

Silver Creator Award voor Ketnet

Het YouTube-kanaal van Ketnet heeft de kaap van 100.000 abonnees overschreden. Het team kreeg daarvoor een YouTube Silver Creator Award.

Het webteam van Ketnet Geert Van Hoeymissen 0032(0)475358928

Vorig jaar bereikte het YouTube-kanaal van Ketnet meer dan 100.000 abonnees. Ondertussen is het YouTube-kanaal van Ketnet goed op weg naar de 200.000 abonnees.

YouTube nodigde daarom de Ketnet-redactie uit op donderdag 22 november in de Brussels Pop-Up Space in de Wetstraat. Daar ontving de redactie een Silver Creator Award, een prijs uitgereikt door YouTube aan kanalen die meer dan 100.000 abonnees behalen.

Sam Ickx, Digitaal aanbodverantwoordelijke Ketnet: “Bij Ketnet omarmen we het mediagebruik van kinderen om onze opdracht waar te maken. YouTube toont zich met mooie cijfers complementair aan onze eigen sterke digitale platformen.”

Michiel Sallaets, Communicatie Manager Google/YouTube België: "Proficiat aan het hele team van Ketnet met de YouTube Silver Creator Award! 100.000 abonnees op jullie YouTube-kanaal, dat is fantastisch nieuws om trots op te zijn. De 200.000 zijn bijna in zicht, heel wat Ketnetters zijn ongetwijfeld blij al jullie leuke videos op YouTube terug te vinden."

 

Web-only content

 

Ketnet is al jaren geen televisiezender meer maar hanteert een 360°-aanpak.  Zo brengt Ketnet heel wat web-only content. Iedere woensdag is er Shout-out een interactieve show online waarin we in gesprek gaan met de Ketnetters. 

Campus 12, heeft een digitale beleving met vlogs van Jasper de hoofdrolspeler en ook Bokstutorials. In december stopt de reeks, maar we laten de fans niet op hun honger zitten tot najaar 2019. De beleving zal online verder doorlopen met web-only content met verhalen die op zichzelf staan en die enkel online gevolgd kunnen worden.

Vlogs is een format waar we bij Ketnet al enkele jaren op in zetten. Vloggers zijn immens populair bij kinderen. Door het aanbieden van vlogs met Ketnet-gezichten zoals Zita Wauters en Junes Callaert bieden we een kindvriendelijk alternatief voor ontwikkelingen die zich voordoen op de internationale markt.

Andere web-only reeksen zijn:

  • In bed met Olly
  • Thomas speelt

De vlogs worden synchroon aangeboden op Ketnet.be, de Ketnet-app en op het YouTube-kanaal van Ketnet.

Dit kan u misschien ook interesseren?

Meer over Innovatie

Digitale Duik: onderzoek ontcijfert belang van digitale inclusie

Feit of fictie: AI als tool om te factchecken

Shot by AI: AI is voor creatieve mediamakers een grote kans

Het ABC van VRT Sandbox

VRT helpt jonge productiehuizen en tech start-ups bij hun eerste stappen en internationale doorstart

VRT op FTI: een overzicht van innovatie in media

VRT-componist Bart Ketelaere: "Op 5 minuten laat ik een AI-stem zingen over eenhoorns en loempia's"

Iedereen mee, tot in de pixels