vrijdag 15 maart 2019
15 maart 2019

10 dingen die je moet weten over Media Fast Forward

Met deze tien weetjes ben je helemaal voorbereid op Media Fast Forward op vrijdag 14 december

Media Fast Forward is hét evenement over media-innovatie, georganiseerd door de VRT, Var en Media Invest Vlaanderen. Inspiratie opdoen rond de media van morgen? Netwerken met toplui binnen de media-innovatiewereld? Media Fast Forward is jouw place to be

1. Was het nu 80, 90 of 1000?

Media Fast Forward verwelkomt dit jaar meer dan 80 verschillende sprekers. Zij vertellen ruim 1000 bezoekers over de nieuwste ontwikkelingen in media-innovatie en de media van morgen. Dit jaar draait alles rond business as unusual. Meer weten over voice interface, augmented reality of the segment of one? Bij Media Fast Forward ben je aan het juiste adres.

Nood aan afwisseling tussen de verschillende tracks door? Bezoek dan de start-up street, waar 46 start-ups je inwijden in de nieuwste technologieën. Of ga langs bij de innovation street en beleef de innovatieve prototypes van de VRT.   

2. Myspace, Napster en Netlog

Wat hebben Napster en Netlog te maken met de indrukwekkende zalen van de Bozar? Speciaal voor Media Fast Forward steekt de VRT de zalen in een ander jasje. Legendarische browsers, streaming services of internetapplicaties lenen hun naam aan de ruimtes. De innovation street en de start-up street vind je in Netscape, a.k.a. de monumentale Hortahal. 

3. Schoon volk op de vloer

Op Media Fast Forward loop je niet alleen experten op het gebied van media-innovatie tegen het lijf. Ook heel wat VRT-gezichten zijn aanwezig. Aster Nzeyimana (VRT Sandbox Sessions), Stijn Vlaeminck (Future of Sports Media) en Tim Verheyden (gast closing talkshow) presenteren verschillende tracks tijdens Media Fast Forward. 

4. De hele mediasector present

Niet enkel VRT-volk zakt vrijdag af naar Bozar. De hele Vlaamse mediawereld is aanwezig, zoals Andries Fluit (hoofd multimedia De Tijd), Wouter Van Driessche en Ine Renson (De Standaard), Alain Claes (Medialaan), Marc Hallez (Ment TV) en Jozefien Daelemans (Charliemag). Media Fast Forward verwelkomt daarnaast ook een aantal vertegenwoordigers van buitenlandse omroepen, waaronder de BBC, The Guardian, NOS en AVRO-TROS.

5. Ook voor sportfans

Dat ook sporters media- en technologiefanaten kunnen zijn, bewijst Tomas Van Den Spiegel. Tomas was in een vorig leven topbasketballer bij onder andere BC Oostende. Nu ruilt hij het court in voor het podium op Media Fast Forward, want Thomas is een van de gastsprekers in de track Formats that work.

Daarnaast is er ook de track Future of Sports Media, gehost door VRT-gezicht Stijn Vlaeminck. Daarin spreken we over de nieuwe technologieën die de analyse en beleving van sport verrijken.

6. Start-up zkt. investering

Op zoek naar geld voor je plannen? Tijdens Media Fast Forward kunnen jonge start-ups Media Invest Vlaanderen overtuigen van hun business ideeën tijdens een pitchsessie in Limewire (…). Media Invest Vlaanderen, een project van VRT en PMV, beheert 10 miljoen euro, bedoeld om jonge start-upbedrijfjes te ondersteunen. 

7. Silent disco

Media Fast Forward brengt verschillende uitdagingen van de media van vandaag in beeld. Deze thema’s worden gebracht in verschillende sessies, gespreid over verschillende locaties in Bozar. Van een gang naast de grootse Henry Le Boeuf-zaal tot op de trappen in de Hortahal, Media Fast Forward laat je het volledige Paleis verkennen. Ook met de nodige technologie natuurlijk. Tijdens de VRT Sandbox Sessions kan je als in een silent disco sprekers volgen over de laatste trends met je koptelefoon.

8. Beleef innovatie op VRT

Naast alle gastsprekers en start-ups zet Media Fast Forward ook de expertise en innovaties van de VRT zelf in de kijker. Zo kom je te weten welke technologie er schuilgaat achter de app van De Warmste Week, beleef je hybride radio en ervaar je hoe JijKiest de ideeën van kiezers samenbracht voor de nieuwsredactie. Dit en nog demo’s ontdek je in de innovation street, die rijkelijk geïllustreerd werd door grafisch ontwerper Anne Manteleers.

9. Vloggen in een oogwenk

In Myspace ontmoet je de verschillende online helden achter Eén, VRT NWS, Iedereen beroemd, Canvas, en zoveel meer. Vragen rond vloggen en online video’s? Zelf ideeën die je even wilt pitchen bij specialisten? Dan is de Myspace-zaal jouw place to be!

10 dingen die je moet weten over Media Fast Forward

Ben je vrijdag niet aanwezig op Media Fast Forward? Niet getreurd. De closing talkshow wordt live gestreamd op VRT NU. Daar kan je de slotshow ook achteraf (her)bekijken. Zo mis je geen minuut. De slotshow gaat door in de prestigieuze Henry Le Boeuf-zaal, voor de gelegenheid omgedoopt tot Encarta 95. 

Meer info op www.mediafastforward.be

#mediafastforward

Dit kan u misschien ook interesseren?

Meer over Innovatie

Het ABC van VRT met de V van ... Virtuele producties: Ketnet en VRT Innovatie bouwen unieke interactieve fictiegame

VRT-componist Bart Ketelaere: "Op 5 minuten laat ik een AI-stem zingen over eenhoorns en loempia's"

Van digibeet tot digifan: digitale inclusie voor jong én oud

Digitale Duik: onderzoek ontcijfert belang van digitale inclusie

Feit of fictie: AI als tool om te factchecken

Shot by AI: AI is voor creatieve mediamakers een grote kans

Het ABC van VRT Sandbox

VRT helpt jonge productiehuizen en tech start-ups bij hun eerste stappen en internationale doorstart