dinsdag 14 april 2020
14 april 2020

VRT zet mee schouders onder MediaMotorEurope

14 april 2020 - MediaMotorEurope: Een project dat Europese deeptech-pioniers helpt bij de ontwikkeling van de mediaoplossingen van morgen. 

Logo Media Motor Europe

Het nieuwe project MediaMotorEurope (MME) wil stimulansen bieden aan veelbelovende Europese deeptech-pioniers die bezig zijn om de grootste actuele uitdagingen van de media-industrie aan te pakken. Het wil die vernieuwers steunen bij het ontwikkelen van schaalbare mediaoplossingen. De VRT is via haar afdeling VRT Sandbox een van de drijvende krachten achter het project dat mede gefinancierd wordt door het Horizon 2020-programma van de Europese Commissie.

Met een op maat gesneden mentorprogramma voor deeptech-start-ups en -scale-ups, wil MME een krachtig ecosysteem creëren met vooraanstaande spelers uit de mediasector en de creatieve sector: mentoren, bedrijven, investeerders, mediaorganisaties, journalisten en incubatoren. 

Uitdagingen aanpakken

Dat levendige ecosysteem zal de geselecteerde bedrijven in staat stellen om hun activiteiten uit te breiden en om de markt op te gaan met unieke oplossingen voor een aantal van de grootste uitdagingen en behoeften waarmee de mediasector momenteel geconfronteerd wordt:

  • de strijd tegen desinformatie en nepnieuws

  • verbeterde toegankelijkheid tot en inclusie bij mediadiensten voor mensen met een handicap

  • vergevorderde interactie van mens en machine

  • betere bescherming van persoonlijke data door nieuwe technologieën

  • overgang naar een datagedreven media 4.0 markt

MME kan steunen op krachtige media- en innovatiehubs en op belangrijke spelers in de wereld van de tech en investeringen: VRT, Media City Bergen, Thermi, Athens Technology Center, Cluster Sofia Knowledge City, FastTrack en F6S.

Trajectwerking

Elke deeptech-pionier zal beginnen aan een speciaal afgestemd steunprogramma van zes maanden waarbij de begeleiding focust op bedrijfsontwikkeling, technologieverificatie en –validatie, marktrijpheid voor de media-industrie, matchmaking met bedrijven en pitchen. Het dienstenpakket zal geleverd worden door vier innovatiehubs met steun van een samenwerkingsplatform. De start-ups die het beste presteren, zullen uitgenodigd worden om hun innovaties te presenteren op internationale evenementen. Alle diensten zullen gratis ter beschikking staan dankzij Startup Europe.

MediaMotorEurope zal drie open oproepen lanceren in de loop van 2020 en 2021 en de scale-up van in totaal 60 start-ups selecteren en ondersteunen. De eerste oproep wordt gelanceerd in mei 2020.

Volg Media Motor Europe

#MediaMotorEurope

https://mediamotoreurope.eu/

 

sociale media

Meer over Innovatie

Het ABC van VRT met de V van ... Virtuele producties: van interactieve fictiegame tot sportverslaggeving door avatars 

Het ABC van VRT met de S van ... Start-ups: VRT Sandbox helpt jonge makers en start-ups bij hun eerste stappen in mediasector 

VRT-componist Bart Ketelaere: "Op 5 minuten laat ik een AI-stem zingen over eenhoorns en loempia's"

Van digibeet tot digifan: digitale inclusie voor jong én oud

Digitale Duik: onderzoek ontcijfert belang van digitale inclusie

Feit of fictie: AI als tool om te factchecken

Shot by AI: AI is voor creatieve mediamakers een grote kans

Het ABC van VRT Sandbox