vrijdag 16 april 2021
16 april 2021

Dertigers breekt alle records op VRT NU

16 april 2021 - Na de geweldige start van Dertigers op maandag 5
april laat het programma intussen nog meer spectaculaire cijfers optekenen. Vlaanderen krijgt duidelijk maar niet genoeg van de vriendengroep. Zowel lineair als op VRT NU wordt het programma zeer gesmaakt én bereikt opvallend veel jongeren.  

Vriendengroep van dertigers © VRT - Maarten De Bouw

Het volledige derde seizoen van Dertigers is ondertussen 11 dagen beschikbaar op VRT NU - en al meteen goed voor 2.314.928 starts. Hiermee is Dertigers op dit moment met meer dan één straat voorsprong het populairste programma op VRT NU. Het derde seizoen is nog beter gestart dan vorig seizoen trouwens: vorig jaar waren er na 11 dagen 1.392.878 starts. Met deze opvallende cijfers behoort het programma tot de 5 best bekeken programma’s op VRT NU sinds de start van het platform.

Het algemene profiel van VRT NU is jong. En dat geldt ook voor het Dertigers-publiek: 51% van zijn kijkers op VRT NU is jonger dan 35 jaar.

Het enthousiasme bij de fans is groot: na 24 uur hadden al enkele honderden fans het volledige seizoen (24 afleveringen) uitgekeken. Na 11 dagen staat de laatste aflevering al op 70.000 starts. De hype van het derde seizoen overtuigt ook nieuwe kijkers om in te stappen in Dertigers: ook  seizoen 1 en 2 staan op VRT NU, en zijn sinds begin maart al 450.000 keer aangeklikt.

Bekijk alle afleveringen nu al op VRT NU

Ook lineair een succes

Ook op televisie scoort de reeks. Het online succes van Dertigers betekent dus niet dat er minder Vlamingen lineair kijken. Die cijfers blijven hoog, in lijn met voorgaande seizoenen. Gemiddeld 678.857 (Live+7, 4+; uiteraard geldt Live+7 nog niet voor de laatste afleveringen) kijkers stemde de voorbije weken af op het derde seizoen op Eén. En de dertigers zijn populairder dan ooit op sociale media. Alle online posts over de reeks worden gretig becommentarieerd en ook de playlist van de reeks, te vinden op Spotify, is ontzettend populair. Fans kijken ook al duidelijk uit naar het vierde seizoen, waarvoor de opnames dit voorjaar starten. Nog een leuke uitsmijter: actrice Evelien Van Hamme (Tinne) krijgt opvallend veel complimenten over haar “alleszeggende mimiek”.

Beschikbaar met audiodescriptie

Dertigers is er ook met audiobeschrijving. 

Dossier: Digitalisering

Meer over fictie

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers

“Misdaad spreekt tot de verbeelding”: een blik achter de schermen van de anthologiereeks De twaalf

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'