donderdag 14 maart 2019
14 maart 2019

Media Fast Forward 2018

Op vrijdag 14 december organiseert de VRT samen met de Var en MediaInvest Vlaanderen een nieuwe editie van Media Fast Forward.

Elk jaar nodigt de VRT de mediasector uit om na te denken over de toekomst van media. Van nieuwe businessmodellen en digitale formats tot artificiële intelligentie en mediawijsheid. Samen staan we stil bij verandering en delen we inzichten en inspiratie rond media-innovatie.

 Op 14 december is er in Bozar in  Brussel Media Fast Forward 2018. Je kunt er de toekomst van media  verkennen tijdens verschillende diepgaande sessies, een informatiemarkt met meer dan 30 start-ups en projecten, en een slotshow in de grote zaal Henry Le Boeuf.

Samen met Var en MediaInvest Vlaanderen organiseert de VRT deze editie rond het thema "business as unusual".  We brengen (inter)nationale experts en doeners samen die het verschil maken, om je te inspireren, informeren en verbinden met de wereld van morgen.

Nieuwe toepassingen van technologieën en content geven de toekomst van media vorm. Door ondernemers, onderzoekers, media professionals en beleidsmakers uit te nodigen staat Media Fast Forward stil bij deze veranderingen en invloeden op onze maatschappij. We zetten digitale formats, ondernemerschap, interactie, privacy en meer in de kijker tijdens diepgaande sessies om inspiratie te vinden voor verschillende uitdagingen.

Samenwerking en ondernemerschap staan centraal. Daarom is er naast een conferentie een grote informatiemarkt in de Horta Hall, het hart van Bozar. Daar maak je kennis met de startups en hun innovaties, vergroot je, je netwerk en leer je meer van innovatieve projecten met verschillende VRT-merken.

Daarnaast ontdek je ook de internationale Sandbox Hub: een groepering van Europese omroepen die onze eigen VRT Sandbox starterswerking uitbouwen binnen hun eigen organisatie.

In een afsluitende slotshow brengen internationale sprekers en experts de verschillende onderwerpen van de dag samen tot een verhaal. Wat is de impact van media en technologie op onze samenleving en hoe gaan we samen om met deze nieuwe uitdagingen? 

Bekijk het volledige het programma  en schrijf je in op www.mediafastforward.be

Dit kan u misschien ook interesseren?

Meer over Innovatie

VRT-componist Bart Ketelaere: "Op 5 minuten laat ik een AI-stem zingen over eenhoorns en loempia's"

Iedereen mee, tot in de pixels

Nieuwe Ketnet-serie 'Jij beslist: wrappertrip' zet verder in op interactiviteit

Meer dan 80 media start-ups groeien door dankzij Europese accelerator geleid door VRT

De toekomst is 33 meter lang en 4 meter hoog: multifunctionele VRT-studio succesvol in gebruik genomen

AI op VRT: de copiloot van de mediamaker

VRT gaat toekomst tegemoet met gloednieuwe multifunctionele studio

Toegankelijk door technologie: VRT maakt media voor iedereen