maandag 14 november 2022
14 november 2022

Bekende ouders over opvoeding en gezin

Opvoeden, dat leren alle ouders met vallen en opstaan. Sommigen doen het zoals hun eigen ouders, anderen met de hulp van een boek of blog, of gewoon vanuit hun buikgevoel. In De wonderjaren ontvangt Siska Schoeters bekende ouders om het te hebben over de opvoeding van kinderen. 

Siska Schoeters

Ze krijgen daarbij de hulp van MNN-presentator en jonge papa Robin Keyaert, die op onderzoek gaat bij ervaringsdeskundigen. En tegelijk bieden de BV’s ons een ​ boeiende inkijk in hun leven en dat van hun gezin. ​ ​

Vanaf wanneer moet ik zakgeld geven? Hoe krijg ik mijn tienerzoon weg van zijn computerscherm? Het zijn alledaagse en herkenbare vragen voor vele ouders (én kinderen). Maar ook moeilijkere thema’s komen aan bod in De wonderjaren, zoals sexting, omgaan met racisme en plusouderschap.

Van baby tot student: elke leeftijd kent wel zijn uitdagingen en doet ouders zoeken naar de beste manier om ermee om te gaan. En daar probeert Siska bij te helpen. 

Ze doet dat niet alleen want ze krijgt op haar beurt de hulp van Robin Keyaert. Die is zelf papa van een vrolijke peuter en heel nieuwsgierig naar de manier waarop andere gezinnen het aanpakken. Daarom gaat hij op stap door heel Vlaanderen om de vinger aan de pols te houden bij ouders en jongeren. De meest uiteenlopende vragen komen aan bod, van uitgaan tot de invloed van sociale media op onze jongeren.

Samen gaan Siska en Robin aan de slag met de vragen en verhalen van de BV. Zo bieden ze ons een brede en gevarieerde kijk op opvoeden en opgroeien, en op het gezinsleven van bekende en onbekende Vlamingen.

De wonderjaren wordt in de loop van januari opgenomen met publiek. Wie er graag bij wil zijn, kan zich aanmelden via VRT MAX.

Meer over Educatie

Samen studeren op relaxe lofi-beats in Bar Madam? Dat kan!

VRT en Smartschool slaan handen in elkaar

Spring mee op de digitale sneltrein

Kristel Verbeke en Kamal Kharmach helpen gezinnen hun budget op orde te krijgen in Geld gezocht

Van Nederland tot Kroatië: EDUbox gaat internationaal

Wedstrijd De Schrijfwijzen: schrijftalent gezocht

Wim Lybaert vaart ‘Een jaar op zee’

Gratis lessenpakket rond Canvas-reeks ‘Wij, vrouwen’: “Ik hoop dat leerlingen er hun mama’s en oma’s over aanspreken”