vrijdag 02 april 2021
02 april 2021

Ketnet Junior zorgt voor nieuw educatief aanbod tijdens paaspauze

2 april 2021 - Ketnet Junior zorgt met gloednieuw educatief aanbod voor extra luister-, lees- en beweegplezier tijdens paaspauze. Daag je peuter en kleuter spelenderwijs uit met de gloednieuwe reeksen ‘Sarah leest voor’ en ‘Sarah beweegt’ en nieuwe avonturen van No-No en Ridder Muis.

Sarah

 Met het uitgebreide aanbod tijdens de paaspauze zorgt Ketnet Junior ervoor dat de allerkleinsten geen kans hebben om zich te vervelen. Zo vullen we de volgende weken leuk én zinvol in voor de peuters en kleuters en zet Ketnet Junior extra in op beweging, leesplezier en fantasie. 

Bewegen en lezen met ‘Sarah’

Vanaf 2 april staat wrapper Sarah Mouhamou paraat met origineel lees- en beweegplezier. Tijdens ‘Sarah leest voor’ betovert ze de allerkleinsten met verhalen uit haar voorleesboek ‘De avonturen van Sokpop’. In ‘Sarah beweegt’ gaan kleuters op avontuur en oefenen ze allerlei bewegingen, zoals dribbelen, heffen, dragen, klimmen... Zo stimuleert Ketnet Junior ook tijdens de paasvakantie de ontwikkeling van de jongste Ketnetters. 

De programma’s van Sarah focussen zich op specifieke ontwikkelingsdomeinen en vaardigheden bij peuters en kleuters."

Telidja Klaï, ontwikkelingspsychologe bij Ketnet

Telidja Klaï, ontwikkelingspsychologe bij Ketnet: “De programma’s van Sarah focussen zich op specifieke ontwikkelingsdomeinen en vaardigheden bij peuters en kleuters. Bij het voorlezen van boekjes stimuleert Sarah de taalontwikkeling, leesvaardigheid en fantasie van kinderen. Ze krijgen een ruime woordenschat mee en worden gemotiveerd zelf ook boekjes te lezen.  Tijdens beweegspelletjes worden peuters en kleuters aangezet om bewust te bewegen. Hiermee worden dan weer de motorische vaardigheden geoefend.“

De cd ‘Sarah zingt de leukste kinderliedjes’ en het boek ‘De avonturen van Sokpop’ uit 'Sarah leest voor' zijn nu overal verkrijgbaar voor nog extra zing- en voorleesplezier in de huiskamer.

'Sarah leest voor' en 'Sarah beweegt': vanaf vrijdag 2 april op VRT NU, de Ketnet Junior-app en het Youtube-kanaal van Ketnet Junior. Vanaf zaterdag 3 april zijn de nieuwe avonturen van Sarah ook te volgen op tv.

Nieuwe avonturen met Ridder Muis en No-No

Logo luistertocht Ridder Muis

En niet alleen Sarah zet de paasvakantie in met nieuwe avonturen… Ook Ridder Muis is er voor de kinderen met nieuwe podcasts. In ‘Op luistertocht met Ridder Muis’, neemt Ridder Muis de kinderen mee naar de middeleeuwen waarbij ze leuke, grappige weetjes meegeeft zoals wat je kan doen als je niet wil afwassen en daarbij regelmatig vastgeroeste genderpatronen doorbreekt. 

Ook No-No en zijn bende gezellige vrienden laten ons in een nieuwe reeks afleveringen de wildste avonturen beleven.

De podcasts van Ridder Muis vind je in de Ketnet Junior-app en op VRT NU.
De afleveringen van No-No zijn te zien op Ketnet Junior, de Ketnet Junior-app en VRT NU.

Ketnet Cinema

Voor gezellige familiemomenten tijdens de paasvakantie voorziet Ketnet Junior in Ketnet Cinema ook nieuwe films op maat van de allerkleinsten. Je vindt de films online en telkens om 8u30 op Ketnet op volgende data:

  • Zaterdag 03/04: Casper en Emma: De bergen in 

  • Woensdag 07/04: Raafje met de rode sok 

  • Vrijdag 09/04: Pim en Pom, het grote avontuur 

  • Maandag 12/04: Fergie, de kleine grijze tractor

  • Donderdag 15/04: Casper en Emma maken theater

Uiteraard lopen onze vaste programma’s zoals Tik Tak, Bumba, Kaatje... ook gewoon door tijdens de paasvakantie en is het volledige Ketnet Junior-aanbod altijd en overal beschikbaar via de gratis Ketnet Junior-app en op VRT NU.

 

Meer over Educatie

Samen studeren op relaxe lofi-beats in Bar Madam? Dat kan!

VRT en Smartschool slaan handen in elkaar

Spring mee op de digitale sneltrein

Kristel Verbeke en Kamal Kharmach helpen gezinnen hun budget op orde te krijgen in Geld gezocht

Van Nederland tot Kroatië: EDUbox gaat internationaal

Wedstrijd De Schrijfwijzen: schrijftalent gezocht

Wim Lybaert vaart ‘Een jaar op zee’

Gratis lessenpakket rond Canvas-reeks ‘Wij, vrouwen’: “Ik hoop dat leerlingen er hun mama’s en oma’s over aanspreken”