maandag 04 april 2022
04 april 2022

Lotte Vanwezemael openhartig in 'Generation M: The story of my life'

4 april 2022 - In de paasvakantie lanceren VRT NU en MNM twee nieuwe minireeksen van de VRT NU Original 'Generation M: The story of my life'. 

Het gaat opnieuw om waargebeurde verhalen die worden verteld in een mix van film en talkshow. 

De eerste reeks (vanaf maandag 4 april) gaat over MNM-seksuologe Lotte Vanwezemael, die tussen de filmscènes door komt getuigen over haar eigen ervaringen met zwaar pestgedrag en zelfverwonding. 

In het tweede verhaal (vanaf maandag 11 april) maken we kennis met Emma Van der Bracht, die zich na een diagnose van post-traumatisch stresssyndroom liet behandelen in een psychiatrisch centrum.

De innovatieve VRT NU Original- reeks 'Generation M: The story of my life' combineert fictie met talkshow. Op basis van getuigenissen van de centrale gasten (in dit geval Lotte Vanwezemael en Emma Van der Bracht) worden cruciale fases uit hun leven verfilmd in straffe fictie. Aansluitend komen ze in de zetel bij Dorianne Aussems vertellen hoe ze die periodes in hun leven hebben ervaren: hoe het zover kon komen maar ook bij wie en waar ze moed en hoop vonden om door deze moeilijke periode te geraken.

Naast de hoofdrolspelers, die voor het eerst naar hun eigen film kijken, nodigt Dorianne telkens ook vrienden, familie, lotgenoten en experten uit die het verhaal helpen omkaderen. Zij vertellen hoe zij die periode hebben beleefd en geven praktische tips over hoe je zelf met zulke problemen kan omgaan als je ermee wordt geconfronteerd.

Om de thema’s waar jongeren vandaag mee worstelen, bespreekbaar en toegankelijk te maken, werken VRT NU en MNM samen met het educatief platform ED TV.  De reeks kwam tot stand met de steun van het innovatiefonds van VAF en Taks Shelter.

VRT NU Originals zijn programma's die exclusief voor VRT NU zijn gemaakt.  In de reeks Generation M: The story of my life werden eerder ook al minireeksen gemaakt over Kato (Marynissen), die aan anorexia nervosa leed, en Samy (Meziani), die zwaargewond werd door een verkeersongeval.  Ook hun verhalen zijn nog te bekijken op VRT NU.

Generation M: The story of my life
Het verhaal van Lotte Vanwezemael: vanaf maandag 4 april op VRT NU
Het verhaal van Emma Van der Bracht: vanaf maandag 11 april op VRT NU

Meer over Educatie

Samen studeren op relaxe lofi-beats in Bar Madam? Dat kan!

VRT en Smartschool slaan handen in elkaar

Spring mee op de digitale sneltrein

Kristel Verbeke en Kamal Kharmach helpen gezinnen hun budget op orde te krijgen in Geld gezocht

Van Nederland tot Kroatië: EDUbox gaat internationaal

Wedstrijd De Schrijfwijzen: schrijftalent gezocht

Wim Lybaert vaart ‘Een jaar op zee’

Gratis lessenpakket rond Canvas-reeks ‘Wij, vrouwen’: “Ik hoop dat leerlingen er hun mama’s en oma’s over aanspreken”