#LikeMe maakt versie van 'Vlaanderen m'n land'

#LikeMe maakt unieke versie van 'Vlaanderen m'n land' van Will Tura voor de Vlaamse feestdag.

#LikeMe © Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be

Het is een traditie geworden: elk jaar zorgt Radio 2 voor een passend Feestlied voor de Vlaamse feestdag. Dit jaar ging de cast van de populaire Ketnet-reeks #LikeMe op zoek naar een vrolijk feestlied. Speciaal voor de Vlaamse feestdag op 11 juli maakten ze een eigentijdse versie van 'Vlaanderen m’n land', een nummer uit 1977 van Will Tura. Wouter vander Veken en Thomas Van Goethem staken de originele tekst van Mark Swido en muziek van Jean Kluger in een nieuw jasje. Het nummer is vanaf vandaag digitaal verkrijgbaar en staat ook op radio2.be.

#LikeMe dankt zijn succes onder andere aan de vele Vlaamse hits die in een nieuw jasje gestoken worden. De Ketnet-reeks brengt op die manier jong en oud samen, een ideale formule om te vertalen naar de Vlaamse feestdag.

Dat we nu opnieuw voor een nummer van hem gekozen hebben toont aan dat Will Tura echt een klasbak is met een ongezien oeuvre aan fantastische muziek!

Francisco Schuster

Pommelien Thijs (#LikeMe): "Ik ben echt vereerd dat we met #LikeMe het Vlaanderen Feest-themanummer mochten inzingen dit jaar. Zo gek om in de voetsporen te mogen treden van grote namen als Jelle Cleymans, Barbara Dex, De Romeo’s en Raymond van het Groenewoud."

 Francisco Schuster (#LikeMe): "Ik heb al eens de eer gehad om een nummer van Will Tura te mogen zingen in onze reeks. Dat we nu opnieuw voor een nummer van hem gekozen hebben toont aan dat Will Tura echt een klasbak is met een ongezien oeuvre aan fantastische muziek!"

Video player inladen...

'Vlaanderen m'n land' is een productie van Radio 2, Ketnet en FABRIC MAGIC, in samenwerking met Vlaanderen Feest.

Meer over Vlaamse identiteit

Spannende karakterreeks De twaalf

Hoe draagt de VRT bij tot de Vlaamse identiteit?

Hoe brengt de VRT een wielerwedstrijd op jouw scherm?

Hoe maakt 'Thuis' maatschappelijke thema's bespreekbaar?

Welke aandacht besteedt de VRT aan Vlaamse muziek?

Chapter Two wint MNM Rising Star 2019

Stubru zoekt nieuwe lichting 2020

Kommil Foo op één in De Lage Landenlijst 2019