donderdag 02 december 2021
02 december 2021

Ontdek eerste beelden film Zeppos - Het Mercatorspoor

2 december 2021 - Eén lanceert de eerste beelden van de nieuwe film Zeppos - Het Mercatorspoor. 

Zeppos - Het Mercatorspoor draait rond twee jongeren, Benjamin en Slien - vertolkt door Nathan Naenen (wtFOCK, Kattenoog) en Britt Scholte (Kattenoog, Misfit - the series) - die worden meegesleurd door een oude avonturier genaamd Zeppos, in een historisch avontuur in het kielzog van de middeleeuwse wetenschapper Mercator. Carry Goossens kruipt in de huid van de legendarische Kapitein Zeppos, het hoofdpersonage uit de gelijknamige iconische VRT televisiereeks uit de jaren 60. Deze reeks werd over vele generaties heen heruitgezonden en was een van de eerste buitenlandse successen van de Vlaamse fictie.

Daarnaast vinden we ook Koen De Bouw (Het vonnis, De premier), Nora Gharib (Patser) en Carlos Schram (Red Light) terug in belangrijke rollen. Het scenario is geïnspireerd op het personage “Kapitein Zeppos” van Louis De Groof en is geschreven door Wouter Van Haver (Cool Abdoul). De regie is in handen van Douglas Boswell (Labyrinthus, Buck). Peter Bouckaert en Nathalie Van Schelvergem produceren de film voor Eyeworks.

Synopsis

Op zijn 18de verjaardag erft techno geek Benjamin Kurrel de nalatenschap van zijn vermiste vader Ben Kurrel: een koffer vol antieke voorwerpen, waaronder een zeer zeldzaam oud boek. Wanneer hij het antieke boek aan Slien schenkt, het meisje waar hij een oogje op heeft, zet hij onbedoeld een kettingreactie in beweging. Een oude man die zich voorstelt als Zeppos heeft grote interesse in het boek, dat ooit aan cartograaf Mercator heeft toebehoord. Samen volgen ze het geheime spoor dat Mercator eeuwen geleden achterliet, maar een ongenadige tegenstander probeert hen te stoppen bij de ontrafeling van het mysterie. Hun gevaarlijke zoektocht brengt hen niet alleen dichter bij het geheim van Mercator, maar confronteert Benjamin ook met zijn afkomst.

Zeppos - Het Mercatorspoor is een avonturenfilm voor jong en ouder. De film is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met Phanta Basta (NL) en VRT/Eén.  De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF),  Flanders Image, het Vlaams noodfonds corona van de Vlaamse regering, Screen Flanders, The Netherlands Film Production Incentive, Telenet, Streamz, Netflix en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution.

Zeppos – Het Mercatorspoor zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD) en wordt op 23 februari 2022 in de bioscopenzalen verwacht.

Kapitein Zeppos - de reeks

Kapitein Zeppos en Ben Kurrel VRT

De originele reeks Kapitein Zeppos is te bekijken op VRT NU.

Let op: Deze reeks kan verouderde denkbeelden & taalgebruik bevatten 

Meer over fictie

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers

“Misdaad spreekt tot de verbeelding”: een blik achter de schermen van de anthologiereeks De twaalf

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'