dinsdag 16 augustus 2022
16 augustus 2022

Stem nu voor de tien finalisten van Zomerhit 2022

15 augustus 2022 - Stemmen op je favoriet kan per sms naar het nummer 6000, met als boodschap het cijfer dat bij de artiest van jouw keuze hoort. Je kunt twee keer stemmen, tot de lijnen sluiten op het einde van de livefinale op zaterdag 20 augustus.

Twintig genomineerden begonnen begin juli aan het Zomerhit-avontuur. De onlinestemming om te bepalen welke tien er doorstoten naar de finale van komende zaterdag is afgelopen. Tot vanmiddag 12 uur kon jij laten weten wie jouw favoriet is. Ondertussen zijn de stemmen geteld. Dit zijn de tien finalisten, in de volgorde waarin ze optreden in de show.

  1. Margriet Hermans – Lekker blijven hangen
  2. Jaap Reesema & Lea Rue – Code rood
  3. Niels Destadsbader – Ik neem er één
  4. The Starlings – Gold
  5. Maksim – Zonder mij
  6. Pommelien Thijs – Ongewoon
  7. Cleymans & Van Geel – Olivia
  8. Metejoor & Snelle – Kijk ons nou
  9. Berre – Say my name
  10. Regi & Emma Heesters – Zwaartekracht

De optredens die de tien finalisten gaven tijdens de eerste vijf Zomerhit-shows, kun je nog eens herbekijken op VRT NU.

Jij bepaalt wie wint

Het publiek en alleen het publiek bepaalt de winnaar. Stemmen op je favoriet kan per sms naar het nummer 6000, met als boodschap het cijfer dat bij de artiest van jouw keuze hoort. Je kunt in totaal twee keer stemmen, tot de lijnen sluiten op het einde van de livefinale op zaterdag 20 augustus. Een sms kost 0,50 euro. De tellers van de onlinestemming zijn opnieuw op 0 gezet, iedere finalist begint dus met een schone lei. Jij kiest wat voor jou dé Zomerhit van 2022 is. Op het einde van de liveshow worden de stemmen geteld en kennen we de winnaar.

Welkom in Blankenberge

De finale wordt komende zaterdag 20 augustus om 20.50 uur live uitgezonden op Eén en VRT NU en is ook integraal te beluisteren op Radio2 en in de Radio2-app. Naast de tien finalisten is ook Stan Van Samang van de partij met zijn Zomerhit uit 2015, Een ster. Vanaf 13 uur neemt Radio2 je mee backstage en ook via de sociale media van Eén en Radio2 kun je alles volgen.

De studio van Radio2 staat trouwens nog de hele week in Blankenberge. Kom maar een kijkje nemen tussen 10 en 20 uur. Alle finalisten komen langs om hun nummer nog eens extra te promoten én het live te zingen. Morgen, maandag 15 augustus, zijn als eersten Jaap Reesema & Lea Rue te gast, samen met The Starlings.

De Radio2-studio kun je elke dag bezoeken en ook de finale kun je live meemaken. De show is voor iedereen gratis toegankelijk, je hoeft geen tickets te reserveren. Je bent welkom aan de jachthaven, op de kruising van de Havenstraat met de Franchommelaan. Wie Blankenberge een beetje kent: dat is in de buurt van de paravang, het sierlijke bouwwerk uit de belle-époqueperiode dat dient als windscherm.

Zomerhit  finale op zaterdag 20 augustus, om 20.50 uur  op Eén, VRT NU, Radio2 en in de Radio2-app

 

Dossier: Muziek

Meer over Vlaamse identiteit

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

Hoe draagt VRT bij tot de Vlaamse identiteit?

Radio2 ontrafelt de hele zomer lang mysteries uit jouw buurt

Geen Canon van Vlaanderen zonder het VRT-archief

Vive le vélo, leve de Ronde: in het spoor van de Ronde met Karl Vannieuwkerke

Nieuw seizoen Vlaanderen vakantieland: lokaal vakantieplezier en verborgen parels

De eerste beelden van de vierde en laatste reeks van #LikeMe

Tom Waes reist in de tijd