donderdag 27 augustus 2020
27 augustus 2020

Radio 2 met nog meer artiesten van bij ons

26 augustus 2020 - Radio 2 is klaar voor het najaar, met nog meer artiesten van bij ons. Nieuw vanaf dinsdag 1 september: Radio 2 Bene Bene met Vanessa Vanhove. 

Vanessa Vanhove

De zomervakantie loopt op haar einde en daar wil Radio 2 nog ten volle van genieten. Dit weekend viert De Grootste Familie nog drie dagen lang de zomer met de zonnigste klassiekers.

Na de Radio 2 Zomer 500 begint op dinsdag 1 september het najaar bij Radio 2, met de vaste waarden en enkele nieuwe programma's.

Ontdek de nieuwigheden.

Radio 2 Kick-Start

Benjamin Schollaert

Met Radio 2 Kick-Start tussen 9.00 en 10.00 uur zorgt Benjamien Schollaert voor een perfecte doorstart van de dag. Onder het motto "jouw favoriete song voor een fijne dag" kan iedereen verzoekjes insturen, voor zichzelf of voor iemand anders.

Radio 2 Bene Bene

Met de muziekstream Radio 2 Bene Bene steunt Radio 2 de artiesten van bij ons.

Vanaf dinsdag 1 september maakt Vanessa Vanhove van maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur ook een Radio 2 Bene Bene-radioprogramma. De Vlaamse en Nederlandse artiesten vinden hun weg naar de radiostudio om er live te spelen, on air en in de Radio 2-app. Zo ontmoeten alle fans er elke avond hun favoriete artiesten van bij ons op Radio 2.

Radio 2 Weekend

Caren Meynen

Bij Radio 2 begint het weekend voortaan vroeger dan ooit. Vanaf vrijdagmiddag 13.00 uur maakt Caren Meynen Radio 2 Weekend tot 16.00 uur. Het programma zorgt voor een optimaal weekendgevoel met aandacht voor grote artiesten en interessante muziekgebeurtenissen, live en op locatie.  Ook op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur is Caren van de partij om het weekend te vieren.

Peter Hermans presenteert op vrijdag tussen 18.00 en 22.00 uur Radio 2 Dansbar. Luisteraars laten meteen ook horen hoe hun weekend klinkt. Peter presenteert voortaan ook de Radio 2 Top 30 op zaterdag (van 11.00 tot 13.00 uur). Op vrijdag en zaterdag tussen 22.00 uur en middernacht draait Dirk Vlaeyen de hits aan elkaar voor Radio 2 In the mix.

Vaste waarden

Radio 2 houdt vinger aan de pols en brengt dagelijks menselijke verhalen en regionaal nieuws. Ook online, in gebundelde krachten samen met VRT NWS.

De ochtend bij Radio 2 blijft onveranderd, met nieuws dicht bij huis in het regionale Start je dag. Aansluitend gaat Sven Pichal als De Inspecteur elke weekdag tussen 8.00 en 9.00 uur op zoek naar het antwoord op alle consumentenvragen. Ook De Madammen Siska Schoeters, Anja Daems en Cathérine Vandoorne blijven trouw op post van 10.00 tot 12.00 uur. Tussen 16.00 en 18.00 uur bijt David Van Ooteghem zich met Spits vast in het nieuws van de dag.

On air en online

Naast het radioverhaal blijft Radio 2 uiteraard volop inzetten op het digitale verhaal met de Radio 2-app, de Radio 2-socials en radio2.be.

Genieten van de Radio 2 Bene Bene-muziekstream kan altijd en overal via de Radio 2-app, te downloaden op smartphone via app.radio2.be.

Dossier: Muziek

Meer over Vlaamse identiteit

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

Hoe draagt VRT bij tot de Vlaamse identiteit?

Radio2 ontrafelt de hele zomer lang mysteries uit jouw buurt

Geen Canon van Vlaanderen zonder het VRT-archief

Vive le vélo, leve de Ronde: in het spoor van de Ronde met Karl Vannieuwkerke

Nieuw seizoen Vlaanderen vakantieland: lokaal vakantieplezier en verborgen parels

De eerste beelden van de vierde en laatste reeks van #LikeMe

Tom Waes reist in de tijd