woensdag 02 november 2022
02 november 2022

Telegram van de Sint: aankomst op zaterdag 12 november

Zes december is nog wel even, maar Sinterklaas is een vooruitziend man en daarom heeft hij in een telegram al laten weten waar en wanneer precies hij dit jaar voet aan wal zet in ons land. 

Sinterklaas op de stoomboot Jokko

De Sint meldt dat hij op zaterdag 12 november om 14.00 uur met de stoomboot uit Spanje aankomt in Antwerpen.

Traditiegetrouw zal de boot opnieuw aanmeren tegen het ponton aan het Steenplein. Daar wordt Sinterklaas verwelkomd door Bart Peeters en burgemeester Bart De Wever.

Daarna begeeft de Sint zich met zijn gevolg in de richting van het Steen en vandaar in stoet via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt, waar hij omstreeks 14.45 uur zal arriveren. Vervolgens zal de goedheilig man vanop het bordes van het Schoon Verdiep van het stadhuis de kinderen en hun mama’s en papa’s toespreken.

Ketnet en Eén kijken er al naar uit en laten weten dat de feestelijkheden ter plaatse om 13.00 uur beginnen en de rechtstreekse televisie-uitzending op Eén én Ketnet om 13.30 uur. Er is uiteraard weer vanalles te beleven. Zo zorgen onder meer De KetnetBand en Sarah en Bavo voor aangepaste sfeer op de Grote markt. De Ketnet-wrappers  Sander Gillis en Gloria Monserez verzorgen de presentatie en leiden alles ter plaatse in goede banen.

#intredesint. De intrede van de Sint: iedereen welkom op zaterdag 12 november vanaf 13.00 uur in Antwerpen.

 'Hij komt, hij komt... De intrede van de Sint' in Antwerpen: rechtstreekse uitzending vanaf 13.30 uur op Eén en Ketnet, VRT MAX, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

(Herhaling op Ketnet op zaterdag 12 november om 18.05 uur, op zondag 14 november om 08.00 uur en op woensdag 16 november om 13.30 uur met Vlaamse gebarentaal.)

Meer over Vlaamse identiteit

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

Hoe draagt VRT bij tot de Vlaamse identiteit?

Radio2 ontrafelt de hele zomer lang mysteries uit jouw buurt

Geen Canon van Vlaanderen zonder het VRT-archief

Vive le vélo, leve de Ronde: in het spoor van de Ronde met Karl Vannieuwkerke

Nieuw seizoen Vlaanderen vakantieland: lokaal vakantieplezier en verborgen parels

De eerste beelden van de vierde en laatste reeks van #LikeMe

Tom Waes reist in de tijd