vrijdag 27 mei 2022
27 mei 2022

Soulsister en Wouter Van Belle opgenomen in Radio 2 Eregalerij

Woensdag 25 mei 2022 - Na twee jaar coronauitstel was het eindelijk zover: de 20ste liveshow van de Radio 2 Eregalerij. Tijdens een feestelijke en muzikale avond in Kursaal Oostende werden Soulsister en Wouter Van Belle geëerd voor hun rijkgevulde carrière met heel wat hits en klassiekers. 

Wouter Van Belle, Soulsister en Liliane Saint-Pierre

Tijdens de show waarin hun muziek centraal stond kregen ze een muzikale ode van tal van collega-artiesten, zoals Laura TesoroSimon Nuytten (Bazart), Flip KowlierHelmut LottiAxelle RedWigbert en Klaas Delrue.

Naast Soulsister en Wouter Van Belle werden ook de nummers 'Soldiers of love' van Liliane Saint-Pierre en 'Het kan niet zijn' van Will Tura opgenomen in de Radio 2 EregalerijNiels Destadsbader presenteerde de prijsuitreiking tijdens de liveshow in Kursaal. 

De muziekmakers en nummers krijgen deze bekroning voor hun grote betekenis voor en invloed op de Vlaamse muziek. Vorige editie viel die eer nog te beurt aan Henny Vrienten, Guido Belcanto, Miguel Wiels, Alain Vande Putte en Peter Gillis. In 2021 waren er geen carrièreprijzen, maar werden 'Als een leeuw in een kooi', 'Eerste sneeuw' en 'Oh la la la' opgenomen in een speciale online editie van 20 jaar Eregalerij in de Radio 2-app.

Axelle Red

Extra's op VRT NU

Radio 2 Eregalerij wordt op zondag 29 mei van 13.00 tot 16.00 uur uitgezonden op Radio 2 Bene Bene en is vanaf 18.00 uur ook integraal te bekijken op VRT NU.

Meer over Vlaamse identiteit

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

Hoe draagt VRT bij tot de Vlaamse identiteit?

Radio2 ontrafelt de hele zomer lang mysteries uit jouw buurt

Geen Canon van Vlaanderen zonder het VRT-archief

Vive le vélo, leve de Ronde: in het spoor van de Ronde met Karl Vannieuwkerke

Nieuw seizoen Vlaanderen vakantieland: lokaal vakantieplezier en verborgen parels

De eerste beelden van de vierde en laatste reeks van #LikeMe

Tom Waes reist in de tijd