zaterdag 12 november 2022
12 november 2022

"Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!"

Op 12 november iets na twee meerde Sinterklaas met zijn gevolg aan tegen het ponton aan het Steenplein in Antwerpen.

Sinterklaas en zijn vrienden © VRT - Selina De Maeyer

Hij werd er verwelkomd door zijn goede vriend Bart Peeters en Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen. Na een stoet van een uur langs de wachtende kinderen via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt was het dan eindelijk zover. De aanwezige kinderen zouden te weten komen of er dit jaar stoute kinderen waren. Iedereen werd nog even in spanning gehouden want even leek het erop dat er dit jaar toch enkele kinderen stout geweest waren.

Zo was er de vijfjarige Victor die zijn mama een ferme patat had gegeven. Gelukkig kon Piet de Sint snel geruststellen. Victor mocht mama helpen met zelfgemaakte frietjes. Hij mocht daarvoor een mooie, stevige aardappel uitkiezen. En dat heeft hij gedaan. Hij gaf zijn mama een ferme patat. Maar er was ook Lina, die nog maar vier jaar oud is, zij heeft haar tante met een hamer en wat spijkers vastgetimmerd aan de vloer. Maar gelukkig weet Zwarte Piet wat er écht gebeurd is. Lina zong op een familiefeestje een liedje. En dat deed ze heel goed. Haar tante was aan de grond genageld! Dan werd het toch nog even heel spannend toen Sinterklaas in zijn grote boek las dat Amber, een meisje van vijf, ​ in de zomer haar overgrootvader een pets had gegeven! Gelukkig verduidelijkte Piet dat Amber hem 'een pet' had gegeven om zijn hoofd te beschermen tegen de zon.

Uiteindelijk kwamen dan toch de verlossende woorden: er zijn dit jaar geen stoute kinderen!

De Intrede werd live uitgezonden op Eén en Ketnet maar voor wie het gemist heeft, zendt Ketnet de Intrede opnieuw uit: op 12 november om 18.05 uur, op 13 november om 8.00 uur en woensdag 16 november om 13.30 uur. Op woensdag is dat met Vlaamse Gebarentaal.

Heel wat andere Sinteressante programma's

De Sintkrant - sinterklaas en zijn vrienden op een Vlaams dak

Sinterklaas brengt niet alleen goed nieuws mee uit Spanje maar ook heel wat Sinteressante programma's.

Dompel je onder in de wereld van Sinterklaas met het legendarische Dag Sinterklaas. In Sintervraagje beantwoorden kinderen vragen over Sinterklaas en zijn allerbeste vriend Piet. 

In De Sintkrant knutselt Conchita er op los, geeft Ramon tips en tricks over paarden, zingen Kneta Knieschijf en Ramon Sinterklaasliedjes uit volle borst en veel meer. De Sintkrant brengt de leukste raadseltjes, liedjes en knutseltips.

De RamontischeRadioRodeo

Ontdek, beleef en geniet van het universum van Sinterklaas met de podcast Sinterklaas: De Ramontische RadioRodeo. In deze humoristische podcast krijgt Ramon Iglesias, de paardenverzorger van de Sint, iedere aflevering een gast uit het universum van de Sint op bezoek. Met heel wat hilarische rubrieken als de flauwe mop van Ramon, een verhaaltje over een mama, reclame en een liedje van Ramon.

Sinterklaas: De Ramontische RadioRodeo via Ketnet.be, VRT MAX, de Ketnet-app of via een favoriete podcast-app.

Voor de allerkleinsten

Bavo en Sarah zingen Sinterklaas kapoentje

Ook voor de allerkleinsten heeft Ketnet Junior heel wat in aanbieding. 

In Sarah zingt komen vanaf nu heel wat bekende sinterklaasliedjes aan bod. 

En in Kaatjes Kameraadjes gaan Kaatje, Kamiel, Viktor en Frits en Frats te rade bij kinderen om een antwoord of een oplossing te vinden voor allerhande vragen en probleempjes die met de komst van de Sint te maken hebben. 

Alle Sintprogramma's zijn te bekijken op Ketnet, Ketnet Junior, VRT MAX en de digitale kanalen van Ketnet en Ketnet Junior.

Meer over Vlaamse identiteit

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

Hoe draagt VRT bij tot de Vlaamse identiteit?

Radio2 ontrafelt de hele zomer lang mysteries uit jouw buurt

Geen Canon van Vlaanderen zonder het VRT-archief

Vive le vélo, leve de Ronde: in het spoor van de Ronde met Karl Vannieuwkerke

Nieuw seizoen Vlaanderen vakantieland: lokaal vakantieplezier en verborgen parels

De eerste beelden van de vierde en laatste reeks van #LikeMe

Tom Waes reist in de tijd