dinsdag 11 juni 2019
11 juni 2019

Gene Bervoets speelt hoofdrol in tweede reeks Beau Séjour

Eén en productiehuis De Mensen zijn begonnen met de opnames van het langverwachte tweede seizoen van Beau Séjour. 

Gene Bervoets (c) Maria-Laura Raia

Deze tweede reeks van de succesvolle fictieserie zal ten vroegste in 2021 te zien zijn op Eén. Ze speelt zich deze keer af in Zeebrugge, ondermeer bij de Belgische marine.

Gene Bervoets speelt de hoofdrol. Daarnaast bestaat de cast bijna volledig uit West-Vlaamse acteurs met onder andere Lize Feryn, Sam Louwyck, Greet Verstraete en Emilie De Roo

'Als acteur word je maar enkele keren in je carrière met een script geconfronteerd waarvan je denkt: dit is het. In Beau Séjour 2 klopt alles.
Gene Bervoets

Emotioneel familieverhaal met verrassende wendingen

Het concept van het vorige seizoen blijft ongewijzigd, het hoofdpersonage onderzoekt zijn eigen dood, maar de omgeving, verhaallijnen en personages zijn volledig nieuw. Beau Séjour is ditmaal geen hotel maar wel de naam van een zeilboot.

Gewezen marinecommandant Maurice (Gene Bervoets) ziet zijn eigen lijk hangen aan de mast van de zeilboot Beau Séjour. Hij gelooft niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd en wil zijn familie ervan overtuigen dat er meer aan de hand is. Daarom begint hij zijn eigen dood te onderzoeken.

Gene Bervoets (Maurice): 'Als acteur word je maar enkele keren in je carrière met een script geconfronteerd waarvan je denkt: dit is het. In Beau Séjour 2 klopt alles. Het schitterend originele idee van het eerste seizoen is zo uitgepuurd dat het een andere dimensie krijgt in deze nieuwe reeks. Het is letterlijk larger than life. Het personage van Maurice is om je duimen en vingers van af te likken. Alles zit er in: het is een zoektocht vol drama, humor, liefde en passie naar de sterfelijke mens, naar jezelf. ' 

Sanne Nuyens (scenarist): ‘In de kern vertellen we een emotioneel familieverhaal over een man die een tweede kans heeft gekregen om de relatie met zijn gezin te herstellen, maar het is opnieuw een whodunnit met een twist. De kijker kan zich zeker aan beklijvende plotwendingen verwachten.’

Lize Feryn (c) De Mensen

 

Beau Séjour is naar een idee van Bert Van Dael (Beau Séjour, De twaalf) en het scenario is geschreven door Sanne Nuyens (Beau Séjour, De twaalf) en Roel Mondelaers (Welp, Plan Bart). Regisseurs zijn net als in het eerste seizoen Nathalie Basteyns (Façades, Clan) en Kaat Beels (Tabula rasa, Façades, Clan).

De reeks wordt geproduceerd door Pieter Van Huyck, Ivy Vanhaecke en Saskia Verboven. Creative producers zijn Sanne Nuyens en Nathalie Basteyns. De distributie van de serie is in handen van het Franse Lagardère Studios Distribution.

Nathalie Basteyns en Kaat Beels (regisseurs): ‘In tegenstelling tot het eerste seizoen willen we het spannende verhaal vertellen met warme beelden. We zullen onze kijkers laten genieten van de fantastische locaties tijdens een zwoele, hete zomer in Zeebrugge.’

Pieter Van Huyck (hoofd fictie De Mensen): ‘Het is fantastisch dat we met nagenoeg hetzelfde team kunnen verder bouwen aan de wereld van Beau Séjour. Nog voor de reeks is gedraaid, kunnen we al meegeven dat naast Eén ook ARTE in Frankrijk en Duitsland en NPO in Nederland de reeks zullen uitzenden.’

Greet Verstraete en Katelijne Verbeke (c) De Mensen

Het eerste seizoen haalde gemiddeld 1,4 miljoen kijkers op Eén, kwam ook in Frankrijk en Duitsland op antenne via Arte en was wereldwijd te zien op Netflix. 

De opnames van het tweede seizoen lopen nog tot eind november.

Beau Séjour 2 is een reeks van productiehuis De Mensen voor Eén, in coproductie met Column Film en Gardner and Domm, met de steun van het VAF Mediafonds, de Netherlands Film Production Incentive en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid en met de medewerking van City Film Office Visit Bruges van Stad Brugge en de Belgische Marine.

Meer over Vlaamse identiteit

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

Hoe draagt VRT bij tot de Vlaamse identiteit?

Radio2 ontrafelt de hele zomer lang mysteries uit jouw buurt

Geen Canon van Vlaanderen zonder het VRT-archief

Vive le vélo, leve de Ronde: in het spoor van de Ronde met Karl Vannieuwkerke

Nieuw seizoen Vlaanderen vakantieland: lokaal vakantieplezier en verborgen parels

De eerste beelden van de vierde en laatste reeks van #LikeMe

Tom Waes reist in de tijd