zondag 12 september 2021
12 september 2021

Sean Dhondt speelt hoofdrol in 'Ketnet Musical: De finale'

12 september 2021 -De Ketnetters kwamen deze ochtend in Kingsize Live te weten wie naast Gloria Monserez de tweede volwassen hoofdrol zal spelen in Ketnet Musical: De finale. Niemand minder dan Sean Dhondt zal de cast vervoegen als Hoflakei Jeroom.

'Ketnet Musical: De finale' met Sean Dhondt en Gloria Monserez

De Ketnetters kwamen ook te weten dat Gio Kemper en Zita Wauters opnieuw de presentatie van de show op zich zullen nemen. Heel wat bekende koppen dus dit najaar bij de zevende en laatste editie van Ketnet Musical.

Dit is de eerste keer dat ik meespeel in een musical, dus vind het sowieso enorm spannend én ik kijk er tegelijkertijd ook erg naar uit om mee in die wereld te duiken! Tot op de planken van het theater!” 

Sean Dhondt

'Ketnet Musical: De finale'

Met Ketnet Musical gaat Ketnet samen met Studio 100 al enkele jaren op zoek naar jong musicaltalent. Die oproep levert telkens opnieuw een straffe cast op, die maandenlang hard werkt om de musical in de zalen te brengen. Ketnet biedt ook deze laatste editie kansen aan kinderen met zang- en acteertalent. Op 7 november komen de Ketnetters in de Startshow te weten welke kinderen meespelen in Ketnet Musical: De finale. 

Wie de twee hoofdrollen zal vertolken komen de Ketnetters te weten in de Finaleshow op 5 december. Ketnet Musical: De finale gaat in première op 12 maart 2022 in Plopsaland De Panne en trekt nadien naar het Kursaal Oostende, de Stadsschouwburg Antwerpen, het Trixxo Theater Hasselt en de Capitole Gent.

Het verhaal

In Ketnet Musical: De finale wordt musicalactrice Fenne op de dag van haar première op magische wijze gekatapulteerd naar Het Land der Musicals. Is het in het land vol muziek dan altijd feest? Niets is minder waar. De jonge Koning Louis is ontvoerd! Hoflakei Jeroom (gespeeld door Sean Dhondt) ontvangt Fenne enthousiast. Zij zou als enige de jonge koning en zo ook het land van de ondergang kunnen redden. Want niemand minder dan de Gravin Berthilda van Silencio (gespeeld door Gloria Monserez) heeft vreselijke plannen. Kan Fenne haar stoppen?

De Startshow is te zien op 7 november en de Finaleshow op 5 december via Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app. Meer informatie op ketnetmusical.be. Ketnet Musical is een samenwerking tussen Ketnet en Studio 100.

Sean Dhondt en Gloria Monserez

Meer over Vlaamse identiteit

Hoe brengt VRT een wielerwedstrijd op jouw scherm?

Waarom hecht VRT zoveel belang aan fictie?

Welke aandacht besteedt VRT aan Vlaamse muziek?

Hoe draagt VRT bij tot de Vlaamse identiteit?

'Lekker blijven hangen' is hét motto van deze zomer

Stem nu voor de tien finalisten van Zomerhit 2022

11 juli: feesten is zingen

Hoe zijn Vlaanderens populairste artiesten écht?