UGent boven in eerste editie Campus Cup

Teams van vier studenten uit het hoger onderwijs kunnen zich vanaf nu via canvas.be inschrijven voor De Campus Cup 2020.  

Team Rechten van Universiteit Gent

Na 24 spannende afleveringen van de studentenquiz onder leiding van Otto-Jan Ham weten we eindelijk in welke opleiding de "slimste" studenten zitten: het team ‘Rechten’ van de Universiteit Gent versloeg in de finale de opleiding ‘Politieke Wetenschappen’ van dezelfde universiteit.  

Het team ‘Rechten’ - met studenten Timon, Benjamin, Hanne en Michiel - maakte zijn debuut in de allereerste aflevering van De Campus Cup en ze wonnen dus ook de allerlaatste aflevering: de finale.  Daarmee was de cirkel voor hen helemaal rond.

Het team ‘Politieke Wetenschappen’ - met Bjarne, Ellen, Bram en Jens -  zette in de voorronde de allersnelste finaletijd neer, maar moest in de echte finale de duimen leggen voor hun collega's van Rechten.

Universiteit Gent scoort

Het feit dat de Universiteit Gent hier met twee teams in de finale staat, is ook onder rectoren niet onbesproken gebleven, om het zacht uit te drukken.

Rik Van de Walle , rector UGent

De arena van de Campus Cup zat afgeladen vol in een zinderende ambiance alsof het om een ware cupmatch ging. En dat onder het goedkeurende oog van een glunderende rector Rik Van de Walle van UGent. Dat de Campus Cup naar Gent ging stond al vast, maar de inzet van de avond was op welke faculteit de cup een academiejaar lang mocht blinken.  Rik Van de Walle bij de start van de finale: “Ik ben een heel trotse rector. Het is een fantastisch resultaat. Twee teams van de UGent. Twee verschillende faculteiten die er vol voor zullen gaan. Wie er ook wint, de Ugent is nu alvast de winnaar van dit eerste jaar van De Campus Cup. Ik kan u verzekeren dat dit programma bekeken wordt door studenten, door ouders, familie en supporters, maar ook door rectoren. Het feit dat de Universiteit Gent hier met twee teams in de finale staat, is ook onder rectoren niet onbesproken gebleven, om het zacht uit te drukken.” (lacht)

Nieuwe editie van De Campus Cup in 2020

Met het einde van het eerste seizoen wordt meteen ook het startschot van het tweede seizoen gegeven.

Teams van vier studenten uit het hoger onderwijs kunnen zich vanaf nu via canvas.be inschrijven voor De Campus Cup 2020.

Dossier: Onderwijs
vrijdag 05 juli 2019
05 juli 2019

Meer over Onderwijs

Jongeren praten honderduit over hoe zij deze tijden beleven

Dit jaar is elke school een Straffe School

Week tegen Pesten 2021 van start

Studenten maken hun eigen radioshow op de nationale radio

Wat betekent VRT voor het onderwijs?

Aida Macpherson wint Belgodyssee 2020

Wat hebben Billie Eilish en Jason Derulo met Vivaldi en Bach?

EDUbox Mobiliteit helpt jongeren kiezen voor duurzame ontknoping