GO! SBSO Zonnebos Campus Brasschaat is de Strafste School 2021

29 oktober 2021- MNM heeft GO! SBSO Zonnebos Campus Brasschaat uitgeroepen tot De Strafste School van 2021. De school liet een diepe indruk na op de jury van de wedstrijd. 

GO! SBSO Zonnebos Campus Brasschaat tijdens jurybezoek

De kersverse Strafste School kreeg de award uit handen van MNM DJ’S Sander Gillis en Laura Govaerts.

Sander Gillis en Laura Govaerts, MNM-DJ's: “Van muren metsen tot tegen de klok banden vervangen: ze kunnen het allemaal op Zonnebos. En ze doen dat samen. Als een team zorgen ze ervoor dat iedereen kan schitteren en groeien in hun talent. Zonnebos is een school met een warm hart, die heeft getoond wat hun leerlingen allemaal kunnen en waar iedereen écht zichzelf kan zijn.”  

 Een fantastische bekroning voor onze unieke leerlingen met daarachter een warm en (opr)echt schoolteam."

Directieteam GO! SBSO Zonnebos Campus Brasschaat

Directieteam GO! SBSO Zonnebos Campus Brasschaat: "We zijn enorm trots op de waardering als 'De Strafste School 2021'. Voor ons het resultaat van elke dag samen school maken, elke dag opnieuw samen elkaar sterker maken. Een fantastische bekroning voor onze unieke leerlingen met daarachter een warm en (opr)echt schoolteam."

Het is gespecialiseerd onderwijs waar leerlingen met zorgnoden een warme omgeving en begeleiding op maat krijgen. In dit soort scholen gebeuren wonderen."

Minister van onderwijs Ben Weyts

Minister van onderwijs Ben Weyts: “Het buitengewoon onderwijs telt veel heel straffe scholen. Het is gespecialiseerd onderwijs waar leerlingen met zorgnoden een warme omgeving en begeleiding op maat krijgen. In dit soort scholen gebeuren wonderen. We willen dat er meer positieve waardering komt voor het buitengewoon onderwijs, en deze bekroning helpt om met nieuwe ogen te kijken naar scholen zoals Zonnebos"

De Strafste School

Voor de elfde keer al ging VRT-jongerenzender MNM op zoek naar De Strafste School, de meest inventieve, sociaal geëngageerde en hartverwarmende middelbare school van Vlaanderen en Brussel. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de wedstrijd dat een school voor buitengewoon onderwijs met de titel aan de haal gaat.

Vijftien scholen kregen de voorbije weken bezoek van de Strafste School-jury: MNM-dj's Sander Gillis en Laura Govaerts, leerlingen uit De Strafste School 2019 en de leden van de sterrenjury: Zita Wauters, acteur Yemi Oduwale, TikTokkers Nour & Fatma, actrice Joey Kwan of zangeres Grace Khuabi. Elke school kreeg een lesuur de tijd om aan de jury te laten zien wat hun school uniek maakt. De jury is elke keer tot tranen bewogen, achterovergevallen van het verschieten of het lachen, stil geworden bij zoveel vriendschap, creativiteit en energie. Er is een winnaar, maar vooral ook 14 zilveren medailles waar MNM bijzonder fier op is.  

Scholen konden zich inschrijven door op MNM.be het Strafste Jaarboek in te vullen. Daarin vertelden ze hoe straf hun school wel is. De 15 scholen die dat het best deden, kregen een bezoek van De Strafste School-jury. De bezocht scholen uit letterlijk elke windstreek en uithoek van Vlaanderen en Brussel. De juryleden brachten een bezoek aan scholen in al hun diversiteit: BuSO, ASO, BSO, TSO en KSO.

De Strafste School 2021 wint in de eerste plaats de titel en erkenning. MNM adopteert de school een jaar lang, en ondersteunt leerlingen en leerkrachten waar mogelijk. 

Straks barst in de winnende school een live radiofeest los, met op het podium Bazart, Grace en Start To DJ-winnaar Tola OG.

De Strafste School: alle winnaars

  • 2011: Sint-Niklaasinstituut Kortrijk (vandaag RHIZO)

  • 2012: Instituut Heilige Familie, Sint-Niklaas

  • 2013: ASO Spijker, Hoogstraten

  • 2014: Middenschool Zelzate

  • 2015: PTS Mechelen

  • 2016: Stedelijk Lyceum Lamorinière, Antwerpen

  • 2017: Sint-Bavohumaniora, Gent

  • 2018: GO! Atheneum Aalst

  • 2019: Heilig Hartinstituut, Heverlee

  • 2021: GO! SBSO Zonnebos Campus Brasschaat

Dossier: Onderwijs
vrijdag 29 oktober 2021
29 oktober 2021

Meer over Onderwijs

VRT brengt rijke archief naar het klaslokaal

Welk studententeam wint De campus cup 2022?

Meneer Vanneste staat opnieuw voor de klas

In de klas en thuis: wat betekent de VRT voor het onderwijs?

MNM steunt studenten met De MNM Blokhut in Gent

Zijn er doctors in de zaal?

'EDUbox Gezondheid': jongeren informeren en sensibiliseren in de klas

Krokusvakantie vol feest en jong talent bij MNM