donderdag 02 september 2021
02 september 2021

MNM zoekt 'De Strafste School' van Vlaanderen en Brussel

2 september 2021 - Voor de elfde keer al begint op de VRT-jongerenzender MNM de spannende strijd om de mooiste titel die een middelbare school in ons land kan binnenhalen: die van De Strafste School.

Vanochtend openden MNM-dj’s Sander Gillis en Laura Govaerts plechtig de inschrijvingen van De Strafste School 2021. Ze deden dat in het Heilig Hartinstituut in Heverlee, De Strafste School 2019 en de recentste school die met die felbegeerde titel aan de haal ging. Sander en Laura waren niet alleen, maar namen zangeres Grace Khuabi (winnares The Voice 2021) mee. Zij kwam er haar nieuwe single Freedom voorstellen, maar bracht ook groot nieuws mee: Grace zal deel uitmaken van de jury van De Strafste School 2021.

Ontdek de gloednieuwe jury volgende week in 'Gillis & Govaerts'

MNM-dj’s Sander Gillis en Laura Govaerts bezoeken voor de herfstvakantie vijftien scholen die zich tot finalist kronen. Elke dag nemen ze een sterrenjury vol bv's mee, waarvan Grace er alvast één is. Wie er nog in de jury zetelt, horen de MNM-luisteraars volgende week in Gillis & Govaerts op MNM en in de MNM-app. Wie uiteindelijk de titel van Strafste School 2021 binnenhaalt, wordt bekend gemaakt op 29 oktober in de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Zij winnen naast de felbegeerde titel, een spetterend radiofeest, en vooral: een onvergetelijke vibe in de schoolgangen.

Schrijf je school nu in

Vanaf vandaag kunnen scholen zich inschrijven door op MNM.be het Strafste Jaarboek in te vullen. Daarin kunnen ze vertellen hoe straf hun school wel is. Hieruit worden vijftien finalisten gekozen. Die finalisten krijgen één lesuur om de gloednieuwe jury te tonen wat ze elke dag doen, maar dan in een spectaculaire, spannende rondleiding.

De prijs

De Strafste School 2021 wint in de eerste plaats de titel en erkenning. MNM adopteert de school een jaar lang en ondersteunt leerlingen en leerkrachten waar mogelijk. Enkele uren na de bekendmaking op 29 oktober barst in de winnende school een live radiofeest los, met op het podium de grootste nationale en internationale sterren. Wie er precies op de affiche staat, is voorlopig nog een goed bewaard geheim en komen de luisteraars de komende weken te weten in Gillis & Govaerts.

(Lees verder onder de afbeeldingen.)

'De Strafste School' in cijfers

De Strafste School is de enige wedstrijd in haar soort voor middelbare scholen in Vlaanderen en Brussel. Deze elfde editie belooft de spannendste editie ooit te worden.

Het wedstrijdverloop evolueerde in de loop der jaren. Bij de eerste editie bezocht de jury 5 scholen. In 2019 waren dat 15 scholen in alle provincies. In 2019 toonden meer dan 10.000 scholieren en honderden personeelsleden zich van hun strafste kant. 

Door corona was 2020 een uitzonderlijk jaar met mondmaskers, ontsmettingsgel en afstand. Daarom was er in het voorjaar 2021 ook een bijzondere versie van De Strafste School. In tegenstelling tot de voorafgaande jaren ging MNM niet op zoek naar één Strafste School, maar vierde de jongerenzender alle scholen. Want in deze uitzonderlijke tijd was elke school gewoonweg een ontzettend straffe school.

In totaal bezocht MNM al meer dan 100 scholen in alle uithoeken van het land. Dat is goed voor maar liefst 45.000 leerlingen uit ASO-, TSO-, BSO-, KSO- en BuSO-onderwijs die aangesproken werden op hun individuele en collectieve talenten. Er zijn meer dan 1.000 scholen die in aanmerking komen.

Mis niets van 'De Strafste School'

  • Jurybezoeken vinden plaats vanaf 19 oktober in De Strafste School om 16.00 uur op MNM en in de MNM-app.
  • Grote finale op vrijdag 29 oktober in de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow om 06.00 uur op MNM.
  • Live radiofeest op vrijdag 29 oktober live vanuit De Strafste School 2021 om 16.00 uur op MNM en in de MNM-app.

Meer over Onderwijs

Het EDUbox-aanbod voor first time voters: kieswijsheid in een educatief jasje

Nieuw op VRT CANVAS: 'Hoe was het op school?'

Wie zijn de finalisten in de jubileumeditie van De campus cup?

Een beestige kijk achter de schermen bij VRT Archief

Kan ik voor mijn onderzoek terecht bij het VRT-archief?

Pano: Crèche in crisis

Welk studententeam wint de jubileumeditie van De campus cup?

EDUbox Ruimtelijk bewustzijn: Mijn keuzes voor een duurzame buurt