dinsdag 29 september 2020
29 september 2020

Otto-Jan Ham zoekt kandidaten voor De Campus Cup

29 september 2020 - Het was voor de studenten van universiteiten en hogescholen vorige week niet alleen een blij weerzien met docenten en medestudenten. Ze kregen ook Otto-Jan Ham op bezoek. Die gaf het startschot voor de derde editie van De Campus Cup.

Otto-Jan stelt QR-code voor

Otto-Jan roept de Vlaamse studenten op om zich in te schrijven voor de populaire studentenquiz van Canvas.

Dat kan door een QR-code te scannen of door te surfen naar canvas.be/doemee.  

Memorabele finale

Begin juli zagen we hoe de studenten van het Gentse Conservatorium in een zenuwslopend finale de maat namen van de opleiding Drama van de Luca School of Arts. En zo verhuisde de wisselbeker van de bibliotheek van de Gentse faculteit Rechtsgeleerdheid (die de eerste editie wonnen) naar ... HOGENT.

Het was een memorabel hoogtepunt van een uitzonderlijk academiejaar. Door de coronacrisis bleven aula’s en leslokalen leeg, en onderwijs op afstand werd de norm. Ook in De Campus Cup moesten studenten, proffen en docenten het zonder publiek en mét plexiglas doen. Hoe dit academiejaar zal verlopen, blijft onvoorspelbaar, maar wat wel 100% zeker én veilig is: studenten kunnen zich opnieuw inschrijven voor De Campus Cup.

Gemengde teams in nieuwe reeks

Ik begin nu aan mijn derde jaar Campus Cup en hoop dus de graad van bachelor in de quizmasterwetenschappen te behalen. Ik ga me daar helemaal voor smijten. En ik hoop van de quizteams hetzelfde!”

Otto-Jan Ham

Voor de derde editie van De Canvas Cup zoekt Otto-Jan uitsluitend gemengde teams. Een team bestaat uit vier spelers, waarvan maximaal twee van hetzelfde geslacht (M/V/X).

De andere inschrijvingsvoorwaarden blijven onveranderd: een team is samengesteld uit studenten van een Vlaamse hogeschool of universiteit die dezelfde opleiding volgen. De maximumleeftijd is 26 jaar.

Inschrijven kan dit academiejaar via een handige QR-code, de streepjescode die sinds Corona weer helemaal terug is. Of via Canvas.be/doemee.

QR-code om in te schrijven

In de loop van het najaar vinden de selecties plaats. De 34 ploegen die cum laude slagen voor dat 'ingangsexamen', nemen het op het einde van het academiejaar onder leiding van Otto-Jan Ham tegen elkaar op in de tv-aula van Canvas.

Onderscheiding voor De Campus Cup

Het tweede seizoen van De Campus Cup haalde dit voorjaar gemiddeld 328.000 kijkers (4+ live+7). Dat is een stijging met 22% tegenover de eerste reeks vorig jaar, toen er gemiddeld 268.000 kijkers waren.

Met een gemiddeld marktaandeel van 16,5% zat Canvas in het tijdslot van De Canvas Cup bijna op gelijke hoogte met VTM (17%) en Eén (18%).

Meer over Onderwijs

Het EDUbox-aanbod voor first time voters: kieswijsheid in een educatief jasje

Nieuw op VRT CANVAS: 'Hoe was het op school?'

Wie zijn de finalisten in de jubileumeditie van De campus cup?

Een beestige kijk achter de schermen bij VRT Archief

Kan ik voor mijn onderzoek terecht bij het VRT-archief?

Pano: Crèche in crisis

Welk studententeam wint de jubileumeditie van De campus cup?

EDUbox Ruimtelijk bewustzijn: Mijn keuzes voor een duurzame buurt