maandag 04 oktober 2021
04 oktober 2021

Otto-Jan Ham zoekt studenten voor Campus cup

 4 oktober 2021 - Het begin van het nieuwe academiejaar betekent eigenlijk maar één ding: Otto-Jan Ham zoekt weer studenten voor het nieuwe seizoen van Campus cup, nog steeds dé quiz voor studenten uit het hoger onderwijs. 

Otto-Jan Ham met de Campus Cup © VRT - Thijs Jaspaert

Gemengde teams van vier studenten zich inschrijven via de website van Eén.

Bij de start van het jaar staat de cup nog te blinken op de faculteit Rechten van UAntwerpen. Maar daar komt op het einde van dit academiejaar weer verandering in. De cup was de eerste twee seizoenen te bewonderen in Gent toen respectievelijk Rechten UGent en het Gentse Conservatorium met goud aan de haal gingen. Nu staat de trofee dus in de bibliotheek van de Antwerpse studenten Rechten, maar Otto-Jan Ham is nu al razend benieuwd welke opleiding er op het einde van het  academiejaar mee zal kunnen pronken…

Teams gezocht!

Na twee seizoenen op Canvas verhuisde de meest prestigieuze quiz voor studenten vorig jaar naar Eén, waar de quiz snel haar publiek vond. Ook voor het vierde seizoen op Eén zoekt Otto-Jan weer gemengde teams. Een team mag dus maximum uit twee mannen, vrouwen of X bestaan. De andere inschrijvingsvoorwaarden zijn onveranderd: een team bestaat uit studenten van een Vlaamse hogeschool of universiteit die dezelfde opleiding volgen. De maximumleeftijd 26 jaar.

Inschrijven kan dit academiejaar via een.be/campuscup. De deadline hiervoor is maandag 1 november om 23.59 uur.

Academiejaar 2021-2022

De Vlaamse universiteiten en hogescholen starten dit jaar in ‘code groen’. Dat wil zeggen dat aula’s en leslokalen weer mogen vollopen, en mondmaskers en anderhalve meter afstand verdwijnen stilaan uit het academische leven. Daardoor kan Otto-Jan zijn befaamde ingangsexamens weer ‘on campus’ organiseren. Alle ingeschreven teams worden in november voor een eerste test uitgenodigd in een van de vele aula’s in ons land. De exacte locaties worden later nog meegedeeld, maar wie de eerste ronde overleeft maakt een goede kans om door te stoten naar de aula van Otto-Jan in de tv-studio.

Meer over Onderwijs

Het EDUbox-aanbod voor first time voters: kieswijsheid in een educatief jasje

Nieuw op VRT CANVAS: 'Hoe was het op school?'

Wie zijn de finalisten in de jubileumeditie van De campus cup?

Een beestige kijk achter de schermen bij VRT Archief

Kan ik voor mijn onderzoek terecht bij het VRT-archief?

Pano: Crèche in crisis

Welk studententeam wint de jubileumeditie van De campus cup?

EDUbox Ruimtelijk bewustzijn: Mijn keuzes voor een duurzame buurt