donderdag 08 juni 2023
08 juni 2023

Wie zijn de finalisten in de jubileumeditie van De campus cup?

De finalisten van het vijfde seizoen van De campus cup zijn bekend. Op donderdag 8 juni strijdt Rechten van de KU Leuven tegen Biomedische Laboratoriumtechnologie van de Erasmushogeschool Brussel.

Wint voor het eerst een wetenschappelijke richting de felbegeerde trofee of krijgen we een primeur voor KU Leuven?

© VRT
© VRT

Met overtuiging naar finale

In de eerste halve finale op dinsdag 6 juni speelde Rechten van de KU Leuven tegen Erfgoedstudies van de Universiteit Antwerpen. Rechten begonnen met een vrijstelling minder aan het eindspel, maar kon met 6-2 toch overtuigend doorstoten.

In de tweede halve finale op woensdag 7 juni was Biomedische Laboratoriumtechnologie van de Erasmushogeschool Brussel duidelijk de sterkste. Bio-ingenieurswetenschappen van de UGent kondigde zich nochtans aan als een zware tegenstander. In hun kwartfinale schakelden ze namelijk de eerste in de ranking uit, Kunstwetenschappen & Archeologie van de VUB. Maar Biomedische Laboratoriumtechnologie begon met twee vrijstellingen meer aan het eindspel en verzilverde die mooie uitgangspositie om te winnen met 6-3.

Primeur voor wetenschappen of voor KU Leuven?

In de finale neemt Biomedische Laboratoriumtechnologie van de Erasmushogeschool Brussel het dus op tegen Rechten van de KU Leuven. Lisa, Joachim, Rana en Wout kunnen als studenten wetenschappen voor een primeur zorgen. Nog nooit ging een wetenschappelijke richting met de trofee naar huis. Die felbegeerde trofee staat trouwens nog in Brussel, want vorig jaar ging de eindoverwinning naar Taal- en Letterkunde van de VUB.

Rechten-studenten Nona, Marcia, Victor en Matthias kunnen dan weer KU Leuven een mooie dienst bewijzen. Nog nooit kon deze universiteit De campus cup winnen, ook al stonden ze twee keer in de finale. Is het derde keer goede keer? Met een overwinning voor Rechten zou overigens ook de teller voor de opleiding op drie komen te staan na winst voor de opleiding van de UGent in het eerste seizoen en de UAntwerpen in het derde.

De finale van het vijfde seizoen van De campus cup: donderdag 8 juni om 21.35 uur op VRT 1 en VRT MAX

Meer over Onderwijs

Het EDUbox-aanbod voor first time voters: kieswijsheid in een educatief jasje

Nieuw op VRT CANVAS: 'Hoe was het op school?'

Wie zijn de finalisten in de jubileumeditie van De campus cup?

Een beestige kijk achter de schermen bij VRT Archief

Kan ik voor mijn onderzoek terecht bij het VRT-archief?

Pano: Crèche in crisis

Welk studententeam wint de jubileumeditie van De campus cup?

EDUbox Ruimtelijk bewustzijn: Mijn keuzes voor een duurzame buurt