vrijdag 24 juni 2022
24 juni 2022

Schrijf nu in voor Belgodyssee 2022

23 juni 2022 - Ben je laatstejaars of pas afgestudeerd in journalistiek, communicatie-wetenschappen of een andere richting in het Vlaamse hoger onderwijs? Schrijf je voor 6 oktober in voor Belgodyssee 2022 en maak kans op een betaalde stage bij VRT NWS.

Noëmi Plateau met deelnemers Invictus Games

Taalgemengde duo’s doorkruisen de Gemeenschappen in België om reportages te maken voor VRT, RTBF, Metro en L'Avenir. Inschrijven kan tot 6 oktober 2022.

Waarover gaat het?

De Belgodyssee-wedstrijd werd in 2005 gelanceerd op initiatief van het Prins Filipfonds, de VRT en RTBF, in samenwerking met Editions de l’Avenir, Metro en met de steun van de Kanselarij van de Eerste Minister.

Tussen oktober en december trekken zeven duo’s laatstejaarsstudenten – de ene Nederlandstalig, de andere Franstalig – er op uit om het andere landsgedeelte te ontdekken. Ze werken twee weken lang samen aan radioreportages en artikels voor de geschreven en online pers.

Deze jaarlijkse reportagewedstrijd bevordert de samenwerking tussen jonge journalisten in spe uit de verschillende Gemeenschappen van België.

Wat valt er te winnen?

Allereerst een fantastische journalistieke ervaring van 2 weken bij de grootste media van het land. Bovendien is de grote prijs van de Belgodyssee-wedstrijd een betaalde stage van 6 maand op de VRT-nieuwsredactie. Daarnaast is er ook één maand betaalde stage bij Metro voor de winnaar van de prijs van de geschreven pers.

De kandidaten moeten zich beschikbaar houden: 

  • woensdag 12 oktober 2022 om kort voor de selectiejury te verschijnen en de briefing (indien geselecteerd)
  • gedurende 2 weken tussen 17 oktober en midden december om aan de wedstrijd te kunnen deelnemen indien hun kandidatuur geselecteerd is.

Inschrijven kan tot 6 oktober via het  kandidaatsformulier. Het kandidaatsformulier en de bijlagen kan je uploaden via  kandidatuur Belgodyssee. Lees aandachtig het reglement voor alle informatie en details over de planning en modaliteiten van de wedstrijd.

Belgodyssee krijgt de steun van de Kanselarij van de Eerste Minister

Voor wie?

De Belgodyssee-reportagewedstrijd is bestemd voor laatstejaarsstudenten journalistiek, communicatiewetenschappen of een andere richting (bachelor of master) die zijn ingeschreven aan een universiteit of hogeschool in België, of jongeren die pas (niet langer dan een jaar) zijn afgestudeerd. Er is geen enkele bijzondere voorwaarde verbonden aan de nationaliteit, maar de kandidaten moeten wel gevestigd zijn en/of wonen in België.

Meer informatie

Meer over Onderwijs

Het EDUbox-aanbod voor first time voters: kieswijsheid in een educatief jasje

Nieuw op VRT CANVAS: 'Hoe was het op school?'

Wie zijn de finalisten in de jubileumeditie van De campus cup?

Een beestige kijk achter de schermen bij VRT Archief

Kan ik voor mijn onderzoek terecht bij het VRT-archief?

Pano: Crèche in crisis

Welk studententeam wint de jubileumeditie van De campus cup?

EDUbox Ruimtelijk bewustzijn: Mijn keuzes voor een duurzame buurt