dinsdag 28 januari 2020
28 januari 2020

Hooverphonic in 1ste halve finale Eurovisiesongfestival

28 januari 2020 - Op dinsdag 22 januari vond de loting voor de halve finales van het Eurovisiesongfestival plaats. In deze loting werd beslist in welke halve finale (dinsdag 12 of donderdag 14 mei) de verschillende landen optreden. 

Hooverphonic

In de eerste halve finale treden 17 landen op, in de tweede halve finale dingen 18 landen mee voor een plek in de finale. Enkel het gastland en de ‘grote vijf’ (Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk) zijn rechtstreeks geplaatst voor de grote finale op zaterdag 16 mei.

Hooverphonic in 1ste halve finale

De Belgische inzending Hooverphonic werd geloot in de 1ste halve finale, in de tweede helft. De groep zal dus optreden op dinsdag 12 mei op de 65ste editie van het Eurovisiesongfestival, dit jaar in Rotterdam.

Hooverphonic staat hiermee in dezelfde halve finale als onder andere Australië, Rusland, en Zweden, die traditioneel sterk scoren.

Nederland, dat vorig jaar won en dus rechtstreeks doorstoot naar de finale, mag ook stemmen in de eerste halve finale, net als Italië en Duitsland. De andere landen van de ‘grote vijf’, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, stemmen in de tweede halve finale.

“We zijn heel blij met de loting. Eerst en vooral hebben we er alle vertrouwen dat onze noorderburen en Italië ons een warm hart toedragen. Daarnaast zijn er veel landen in deze halve finale waar we een sterke fanbasis hebben, dus dat zou kunnen helpen om een felbegeerde plaats in de finale te bemachtigen.  Dit is nog maar een eerste stap, we zijn nu vooral heel benieuwd naar de ingezonden nummers!”

Hooverphonic

Verslag loting en volledige lijst met de verdeling van de halve finales

Videospeler inladen...

De tweede golf van de ticketverkoop start op donderdag 30 januari om 12 uur.

Dossier: Muziek

Meer over Muziek

Radio2 Eregalerij: helemaal 'Enamorada' op Belle Perez, Peter Vanlaet, Natalia en Raymond van het Groenewoud

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

'Master of Puppets' weer aan de top van De Zwaarste Lijst

Coldplay op 1 in de MNM1000

'Stairway to heaven' van Led Zeppelin is de ultieme tijdloze song

VRT aan zee: achter de schermen van Zomerhit

Pommelien Thijs wint Zomerhit 2023

Herken jij de Zomerhit-nominaties in Vlaamse Gebarentaal?