maandag 01 augustus 2022
01 augustus 2022

MagiK wint MNM Start To DJ 2022

30 juli 2022 - MagiK  is op MNM uitgeroepen tot de winnaar van MNM Start To DJ 2022. De 21-jarige Klaas Lambrecht uit Tielt treedt zo in de voetsporen van Tola OG, DJ Nobels, Freaquency, DJ Snes, Sample, Avalonn, 5NAPBACK, Spynex, Merlo, Manuals en Voltage. 

MagIk verneemt dat hij winnaar is Jokko

Niet alleen wordt MagiK een van de huis-dj's van MNM. MagiK mag begin september ook de koffers pakken om te gaan draaien op Ibiza bij Dimitri Vegas & Like Mike. 

Wie is MagiK?

MagiK, met de grote K van Klaas, omschrijft zijn dj-stijl als allround en urban pop flavoured. Dat Klaas altijd al muzikaal was, kunnen zijn leerkrachten van vroeger wel bevestigen, want zij kregen vaak zelfgemaakte cd’tjes cadeau van de kleine Klaas. Op zijn elfde proefde hij voor het eerst van het echte dj-leven op dj-kamp. Daar verloor hij zijn hart en kreeg hij de smaak voor het draaien te pakken. 

Hij is grote fan van The Chainsmokers en op nationaal vlak kijkt hij op naar Henri PFR. Volgens MagiK zijn de ingrediënten voor een ideaal feestje: goede muziek en leuke mensen. Op zijn bucketlist staat draaien in de Versuz en Carré, maar het podium van Dance D-Vision en de Gentse Feesten zijn al geen vreemden meer voor hem. Deze Festival-addict is bijna afgestudeerd en wil zich daarna volledig focussen op zijn dj-carrière, MNM Start To DJ is daar al een mooie opstap voor.

MNM Start To DJ 2022

MNM Start To DJ ging voor de twaalfde keer op zoek naar de strafste, jonge dj! Getalenteerde jongeren die vanachter de draaitafel de meest dansbare tunes uit de speakers knallen, konden zich inschrijven via de website. Uit meer dan 140 inschrijvingen werden 3 finalisten geselecteerd: Medaase, MagiK en NINA BLACK. 

In de MNM pop-up studio op het strand van Blankenberge waren alle ogen en oren gericht op de drie finalisten van MNM Start To DJ. De drie gaven er tijdens hun personality set het beste van zichzelf. Hun dj-vaardigheden werden beoordeeld door een vakkundige jury met dj’s als Omdat Het Kan Soundsystem, dj Masai en Voltage, als voormalig Start To DJ-winnaar en voorzitter van de jury. De jury beoordeelde de kandidaten op basis van hun technische skills en muziekkeuze, maar ook hun uitstraling, performance en social media dienen als ‘key ingredient’ voor een goede dj. Als laatste was er nog een networkingproef om te testen of ze de nodige connecties kunnen leggen in de dj-wereld. Naast de jury brachten ook de luisteraars hun stem uit via de MNM-app. MNM-dj’s Esther Nwanu en Voltage leidden alles in goede banen. ​

Spannende finale

Alle finalisten en de jury Jokko

In de finale namen de drie eigenaars van het gouden finaleticket Medaase, MagiK en NINA BLACK, het tegen elkaar op. Na bloed, zweet en vooral goede platen, werd MagiK uiteindelijk bekroond tot winnaar van MNM Start To DJ 2022. Na de bekroning op het podium mocht MagiK meteen zijn heroïsche overwinningsset spelen. 

De winnaar krijgt niet alleen een plaatsje in de legendarische Start To DJ Hall of Fame, maar mag in september ook draaien in de Ushuaïa Club op Ibiza, bij het top dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike. De kandidaten van deze straffe editie van MNM Start To DJ maakten erg indruk op host en MNM-dj Esther Nwanu, Voltage en op de andere juryleden: 

Dossier: Muziek

Meer over Jongeren

Samen studeren op relaxe lofi-beats in Bar Madam? Dat kan!

Maak kennis met de mediamakers van morgen: dit was VRT Squad Bootcamp

Nieuwe Ketnet-serie 'Jij beslist: wrappertrip' zet verder in op interactiviteit

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Manu Van Acker en Pien Lefranc vlammen langs alle 319 gemeentes van Vlaanderen en Brussel voor De Warmste Week

Geslaagd? De MNM Blokhut telt af naar de zomer

Zes uitbundige jongeren beleven de reis van hun leven… zonder ouders, maar mét cameraploeg

De Warmste Week maakt thema editie 2023 bekend: opgroeien zonder zorgen