maandag 14 augustus 2023
14 augustus 2023

Dit zijn de tien finalisten van Zomerhit 2023

Zondag 13 augustus 2023 – Zonet zijn op Radio2 de tien finalisten van Zomerhit 2023 bekend gemaakt. Via VRT MAX kun je stemmen op jouw drie ultieme favorieten en zo mee de uiteindelijke winnaar bepalen. Die ontvangt de trofee tijdens de finale van komende zaterdag 19 augustus, live vanuit Blankenberge.

Wie wordt de grote winnaar?

Twintig genomineerden begonnen begin juli aan het Zomerhit-avontuur. De stemming om te bepalen welke tien er doorstoten naar de finale van komende zaterdag is afgelopen. Tot middernacht kon jij laten weten wie jouw favoriet is. Ondertussen zijn alle stemmen geteld en dit zijn de tien finalisten, in alfabetische volgorde.

  • Aaron Blommaert – Zonde
  • Bart Kaëll – Wat is jouw geheim?
  • Berre – Kissing Strangers
  • Camille – Rihanna
  • Gustaph – Because of You
  • Maksim – Onder invloed
  • Metejoor – Laat ons een bloem
  • Niels Destadsbader & Kenny B – Liefs voor later
  • Pommelien Thijs – Erop of eronder
  • The Starlings & Ozark Henry – Under Your Spell

De optredens die de artiesten gaven tijdens de eerste vijf Zomerhit-shows, kun je nog eens herbekijken op VRT MAX. Daar vind je trouwens al het aanbod verzameld, zoals de Zomerhit confessions en video’s naar aanleiding van vijftig jaar Zomerhit.

Jij bepaalt wie wint

Om 16 uur is op Radio2 de stemming geopend voor de finale van Zomerhit 2023. In de loop van de namiddag belde presentator Benjamien Schollaert met de gelukkigen die van het publiek een plaats bij de laatste tien kregen. Dé Zomerhit scoren is voor een artiest een grote waardering, want het publiek bepaalt de winnaar. De finalisten waren dus allemaal laaiend enthousiast over de mooie erkenning.

Bij Zomerhit bepaalt het publiek en alleen het publiek de winnaar. Stemmen kan via de VRT MAX-app. Je kunt één keer stemmen op jouw drie favorieten uit de tien finalisten. Stem je meerdere keren, dan telt alleen je laatste inzending. De tweede stemming loopt tot het einde van de finale op zaterdag 19 augustus. Dan weten we wie de winnaar is van Zomerhit 2023. De tellers blijven gedurende de zes weken stemming doorlopen. Iedere week kon je één keer stemmen op jouw drie favorieten, al die stemmen worden dus bij elkaar opgeteld.

Welkom in Blankenberge

De finale, met Siska Schoeters en Niels Destadsbader als presentatoren, wordt komende zaterdag 19 augustus om 20.50 uur live uitgezonden op VRT 1 en VRT MAX en is ook integraal te beluisteren op Radio2. Alle backstageverhalen kun je die dag natuurlijk volgen op Radio2, vanaf 13 uur tot 23 uur. Je kunt de show ook live meemaken in Blankenberge, aan de vuurtoren. Zomerhit is voor iedereen gratis toegankelijk, je hoeft geen tickets te reserveren. Je bent welkom vanaf 20 uur, de show eindigt rond 22 uur.

Aan de andere kant van de zeedijk, op de Esplanade aan de Belgium Pier, vind je de studio van Radio2. Nog tot en met zaterdagavond kun je er een kijkje komen nemen, elke dag tussen tussen 9 en 20 uur, op zaterdag tot 23 uur. Alle finalisten komen langs om hun nummer nog eens extra te promoten én het live te zingen. Hier vind je de planning. Van maandag tot vrijdag is ook Zita Wauters erbij. Tussen 13 en 16 uur zal zij in het publiek op zoek gaan naar fijne fans, leuke verhalen en grote verlangens.

Volg zeker de sociale media van VRT 1 en Radio2, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws en elk weetje. Geen zomer zonder Zomerhit!

 

Zomerhit | finale | zaterdag 19 augustus, om 20.50 uur | op VRT 1, VRT MAX en Radio2

Dossier: Muziek

Meer over Muziek

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

'Master of Puppets' weer aan de top van De Zwaarste Lijst

Coldplay op 1 in de MNM1000

'Stairway to heaven' van Led Zeppelin is de ultieme tijdloze song

VRT aan zee: achter de schermen van Zomerhit

Pommelien Thijs wint Zomerhit 2023

Herken jij de Zomerhit-nominaties in Vlaamse Gebarentaal?

Dit zijn de tien finalisten van Zomerhit 2023