woensdag 30 maart 2022
30 maart 2022

Danira Boukhriss Terkessidis presenteert dubbeleditie van de MIA's

30 maart 2022 - Danira Boukhriss Terkessidis zal op zaterdag 30 april de Music Industry Awards (MIA's) presenteren. De MIA's zijn de Vlaamse muziekprijzen die jaarlijks worden uitgereikt door de VRT en VI.BE. 

Het wordt een bijzondere dubbeleditie van de MIA's, die de verdienstelijke artiesten die een release hadden in 2020 en 2021 bekroont.

Danira Boukhriss Terkessidis is natuurlijk geen onbekende voor Vlaanderen: ze startte haar carrière bij VRT NWS als reporter voor het Journaal, en ontpopte zich nadien tot veelzijdige presentatrice (onder andere voor Over eten en Steracteur sterartiest) en talkshowhost (Vandaag). Recent presenteerde ze samen met Koen Wauters en James Cooke de liveshow Oekraïne 12 12. Momenteel werkt Danira samen met Kobe Ilsen aan het vierde seizoen van Over eten, en is ze bezig met opnames voor het gloednieuwe Eén-programma De repair shop.

Eindelijk! Na twee jaar terug de MIA's zoals ze moeten zijn: het grote feest van de muziek!"

Danira Boukhriss Terkessidis: "Eindelijk! Na twee jaar terug de MIA's zoals ze moeten zijn: het grote feest van de muziek! Ik heb zelf ook meegeleefd met onze Belgische artiesten die het zo moeilijk hebben gehad. Het voelt dan ook fantastisch om na die stilte deze dubbeleditie van de MIA's te mogen presenteren en de heropleving van de muzieksector mee te vieren. Ik voel bij alle genomineerden dat ze heel veel goesting hebben om er een geweldig feestje van te maken eind april!"

De genomineerden

Voor deze dubbeleditie van de MIA's zijn maar liefst 39 groepen en artiesten genomineerd. Angèle is de grote favoriet, met 6 nominaties op haar naam. Met elk 5 nominaties maken ook Balthazar, Regi en Zwangere Guy grote kans op een MIA. De comeback van Stromae gaat niet onopgemerkt voorbij: hij maakt kans op 3 MIA's, net als jong talent Camille. 

Wie deze feestelijke awardshow wil bijwonen op zaterdag 30 april in Paleis 12 (Brussel), kan tickets kopen via mias.be of paleis12.com. De MIA's zijn op zaterdagavond 30 april live te volgen op Eén.

Dossier: Muziek

Meer over Muziek

TMRV is MNM Rising Star 2023

#LikeMe The Final Concert

Beleef het Eurovisiesongfestival bij VRT

Muzikaal talent gezocht voor MNM Rising Star 2023

Les yeux de ma mère van Arno opnieuw op 1 in de Radio 1 Classics 1000

'Master of Puppets' weer aan de top van De Zwaarste Lijst

#LikeMe in 10 cijfers

Radio2 en Eén palmen Blankenberge in voor zes weken Zomerhit en jij kunt erbij zijn