woensdag 06 juli 2022
06 juli 2022

Zomerhit verwelkomt internationale kleppers

6 juli 2022  - Samen met de tientallen artiesten, uit binnen- en buitenland, verwelkomt Zomerhit ook  honderden fans met open armen. Lynn Van den Broeck zal als backstagereporter verhalen sprokkelen.

Lynn Van den Broeck (Viv uit Thuis) © VRT

Sinds maandag zijn de twintig genomineerden voor Zomerhit bekend en kan er gestemd worden via de VRT NU-app. Die kanshebbers op de trofee zijn de komende weken allemaal te gast op Radio2. Ze treden natuurlijk ook op tijdens een van de zes televisieshows van Eén, maar er is nog veel meer: Zomerhit-winnaars van vroeger zijn erbij en er worden verrassende duetten gezongen. Ook internationale toppers komen langs. Er valt zoveel te beleven en jij moet daar niets van missen, zes weken lang op Eén én Radio2, zowel op televisie, radio, als online.

Diep, zwoel en hoog

S10 op Eurovisiesongfestival

Naast artiesten van bij ons, zakken ook buitenlandse, grote namen af naar onze kust. 

Zo krijgt Zomerhit het bezoek van S10. De Nederlandse zangeres werd in mei elfde op het Eurovisiesongfestival met haar nummer De diepte

Nog uit Nederland komen de Vengaboys, al zorgen zij vooral voor een zwoele, Zuiderse sfeer. Met hits als We like to party!Boom, boom, boom, boom!! en We’re going to Ibiza! scoorden ze wereldwijd, ook in Groot-Brittannië. 

Dus misschien kan Sam Ryder die feestnummers wel meezingen. De TikTok-ster werd met Spaceman tweede op het Eurovisiesongfestival en laat zijn indrukwekkende stem ook tijdens Zomerhit naar indrukwekkende hoogtes klimmen.

Hoe is de sfeer backstage?

Samen met de tientallen artiesten, uit binnen- en buitenland, verwelkomt Zomerhit ook hun honderden fans met open armen. Er valt immers heel wat te beleven, ook voor en na de show. Daarom zal Lynn Van den Broeck als backstagereporter verhalen sprokkelen. Lynn is actrice en speelt in Thuis de rol van Viv. Tijdens Zomerhit duikt ze achter de schermen van het muziekfeest en ook tussen het publiek. Lynn zal filmpjes maken voor de sociale media van Eén en Radio2. Wanneer er nieuws is over grote namen die langskomen, vertelt ze dat ook op Radio2. Alle verhalen over Zomerhit hoor je trouwens eerst op Radio2, elke dag weer, zes weken lang.

Lynn is niet de enige die backstage artiesten zal ontmoeten, ook jij krijgt die kans. Op de sociale media van Eén en Radio2 lanceerde Lynn een wedstrijd voor een exclusieve meet and greet met Sam Ryder. De fans halen maar beter hun beste TikTok-skills boven. Ontdek alle info op de Instagram-pagina's van Eén en Radio2.

Kom meezingen met topartiesten

De eerste halte van Zomerhit is De Panne. De studio van Radio2 staat er van maandag 11 tot en met zaterdag 23 juli. Tussen 10 en 20 uur ben je harte welkom op de zeedijk in De Panne, ter hoogte van het Leopold I-monument. Op dinsdag 12 en woensdag 13 juli neemt Eén de eerste twee televisieshows op. Die zijn gratis en vrij toegankelijk voor iedereen.

Wie komt er langs op dinsdag 12 juli?

Niels Destadsbader en Regi

Deze vier genomineerden zingen hun nummer dat kans maakt op de Zomerhit 2022:

 • Axelle – Candy crush
 • Clouseau – Nu gaat het gebeuren
 • Margriet Hermans – Lekker blijven hangen
 • Regi & Emma Heesters – Zwaartekracht

Natuurlijk zijn de winnaars van vorig jaar er ook bij:

 • Niels Destadsbader en Regi – De wereld draait voor jou

Maar ook deze toppers zorgen voor een zomerse sfeer:

 • Belle Perez
 • Helmut Lotti
 • Wim Soutaer

Laat je verrassen door een bijzonder duet, speciaal voor Zomerhit, van:

 • Jérémie Makiese en Maksim

En deze internationale gasten maken het feest compleet:

 • S10
 • Vengaboys

De show begint om 21.15 uur op de zeedijk in De Panne, ter hoogte van het Leopold I-monument. Welkom!

Ook op woensdag 13 juli is het feest in De Panne. Welke artiesten er dan op het podium staan, kom je nu vrijdag 8 juli te weten via de sociale media van Eén en Radio2.

Dossier: Muziek

Meer over Muziek

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

'Master of Puppets' weer aan de top van De Zwaarste Lijst

Coldplay op 1 in de MNM1000

'Stairway to heaven' van Led Zeppelin is de ultieme tijdloze song

VRT aan zee: achter de schermen van Zomerhit

Pommelien Thijs wint Zomerhit 2023

Herken jij de Zomerhit-nominaties in Vlaamse Gebarentaal?

Dit zijn de tien finalisten van Zomerhit 2023