dinsdag 11 juli 2023
11 juli 2023

Margriet Hermans krijgt een plaats in de Radio2 Eregalerij

Radio2 en Radio2 BeneBene hebben een groot hart voor muziek van bij ons. Het hele jaar door, maar op de Vlaamse feestdag nog net iets meer.

© VRT - Gwenny Eeckels

Vandaag maakten Ann Reymen en Kim Debrie op Radio2 enkele plannen voor het najaar bekend: op donderdag 23 november kun je naar de Radio2 Eregalerij en op zaterdag 16 december naar Radio2 The Rat Pack in Concert, The Christmas EditionTickets voor beide evenementen kun je bestellen via radio2.be.

Margriet Hermans valt opnieuw in de prijzen

Op donderdag 23 november vindt voor de 21e keer de Radio2 Eregalerij plaats. In Kursaal Oostende viert Radio2 artiesten voor een Leven Vol Muziek en neemt weer enkele legendarische nummers op in de Radio2 Eregalerij. Daarbij horen natuurlijk optredens van heel wat artiesten van bij ons, mét een liveband.

Kursaal Oostende

De eerste naam die toegevoegd wordt aan de mooie erelijst is bekend: Margriet Hermans. Als kind al zong ze in een kerkkoor en in 1985 koos ze definitief voor het podium. Vorig jaar kreeg haar carrière een nieuwe boost en won ze Zomerhit 2022. Al jaren is Margriet niet alleen een populaire artiest, maar ook een echte voorvechter van muziek uit Vlaanderen. Een terechte laureaat voor een Leven Vol Muziek.

“Ik viel bijna van mijn stoel toen ik de vraag kreeg. Dit is echt de kers op de taart voor mij na 35 jaar carrière. Het is geweldig!”

Margriet Hermans

Geen kerst zonder Radio2 The Rat Pack

Op zaterdag 16 december trekt Radio2 naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen voor Radio2 The Rat Pack in Concert, The Christmas Edition. Vanessa Vanhove ontvangt dan onder andere de VRT Bigband, Yannick Bovy en Lisa Van Rossem. De komende weken maakt Radio2 nog extra namen bekend.

Tijdens dit heerlijke swingconcert kun je genieten van de beste crooner- en kerstklassiekers, verrassende duetten en een schijnwerper op het legendarische repertoire van de Amerikaanse componist, pianist, arrangeur en muziekproducer Burt Bacharach.

Er zijn twee concerten op zaterdag 16 december, om 14.30 en 20 uur.

Vanessa Vanhove
VRT Bigband
Dossier: Muziek

Meer over Muziek

Radio2 Eregalerij: helemaal 'Enamorada' op Belle Perez, Peter Vanlaet, Natalia en Raymond van het Groenewoud

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

'Master of Puppets' weer aan de top van De Zwaarste Lijst

Coldplay op 1 in de MNM1000

'Stairway to heaven' van Led Zeppelin is de ultieme tijdloze song

VRT aan zee: achter de schermen van Zomerhit

Pommelien Thijs wint Zomerhit 2023

Herken jij de Zomerhit-nominaties in Vlaamse Gebarentaal?