zaterdag 19 november 2022
19 november 2022

Coldplay op 1 in de MNM1000

 De veertiende editie van de MNM1000, de lijst met de favoriete songs van de MNM-luisteraars, eindigde met een oude bekende op de eerste plaats. Voor het tweede jaar op rij staat Coldplay op nummer één met 'Viva La Vida'. 

In totaal stond 'Viva La Vida' al drie keer op nummer één in de MNM1000, voor het eerst in 2011. De top vijf wordt vervolledigd door 'As it was' van Harry Styles, 'Bohemian Rapsody' van Queen, 'What Makes You Beautiful' van One Direction en 'Vuurwerk' van CAMILLE. Zo scoort Harry Styles maar liefst twee plaatsen in de top vijf van de MNM1000.

Harry Styles twee keer in de top vijf

De luisteraars van MNM kiezen opvallend voor recente songs. Iets meer dan de helft zijn nummers van 2010 of recenter. Harry Styles is de hoogste nieuwkomer in de lijst op nummer twee met ‘As it was’. Een nummer uit 2022, nieuw in de lijst en meteen op de tweede plek. Dat Harry Styles populair is bij de MNM-luisteraar staat buiten kijf. Hij staat vijftien keer in de lijst en is zo, samen met Rihanna, de vaakst genoteerde artiest. 

Eerbetoon aan de pas overleden Nicole Josy

De oudste nieuwkomer is Nicole & Hugo met 'Goeiemorgen, Morgen' uit 1971, een nummer dat 51 jaar oud is. Een mooi eerbetoon aan de pas overleden Nicole Josy die niet werd vergeten door de MNM-stemmers en meteen een plekje in de top 100 krijgt.

CAMILLE best scorende Vlaamse artiest

De best scorende Belgische artiest is niemand minder dan CAMILLE. Zij komt met 'Vuurwerk' de top tien binnen op de vijfde plaats. Ze staat maar liefst zes keer in de MNM1000: 'In de regen' (812), 'Vechter' met Regi (375), 'Vergeet de tijd' met Regi (226), 'Geen tranen meer over'(73), 'Diamant' (178) en 'Vuurwerk' (5). Ze moet enkel Niels Destadsbader (7 keer in de lijst) en Regi, die met 11 nummers de meest genoteerde Belgische artiest is, laten voorgaan.

De top tien van de MNM1000

De MNM1000 was ook dit jaar een groot succes. Er werd massaal gestemd en geluisterd via MNM en de MNM-app. Sander Gillis presenteerde het ochtendblok en kreeg de hele week het gezelschap van een bekende gastpresentator, die zelf een plaatsje veroverde in de MNM1000. Koen Wauters, Metejoor, Pommelien Thijs en Jonas Meukens van Xink waren de sidekicks van Sander Gillis tijdens de MNM1000.

De volledige lijst werd eerder deze week al bekend gemaakt, maar voor de volgorde van de top tien kon nog tot en met zaterdagnamiddag gestemd worden. Dit zijn de allerbeste tien volgens de MNM-luisteraars:

  1. Coldplay - Viva La Vida
  2. Harry Styles - As It Was
  3. Queen - Bohemian Rhapsody
  4. One Direction - What Makes You Beautiful
  5. Camille - Vuurwerk
  6. Linkin Park - In The End
  7. Avicii - Wake Me Up
  8. ABBA - Dancing Queen
  9. Ed Sheeran - Perfect
  10. Stromae - Alors On Danse
Dossier: Muziek

Meer over Muziek

Een tijdloos eindejaar live vanuit Kortrijk

Wie zijn de genomineerden voor de MIA's 2022?

Vaya Con Dios wordt geëerd met Lifetime Achievement Award op de MIA's

Arvo Pärt opnieuw op nummer 1 in Klara Top 100

Coldplay op 1 in de MNM1000

Toots Sessies geeft artiesten van bij ons een podium

Koen Wauters presenteert op MNM tijdens de MNM1000

Wie gaat voor België naar het Eurovisiesongfestival?