dinsdag 26 april 2022
26 april 2022

Soulsister krijgt Lifetime Achievement Award op de MIA's

26 april 2022 - Soulsister wordt  geëerd met een Lifetime Achievement Award op de Music Industry Awards (MIA's). De band van Paul Michiels en Jan Leyers neemt tijdens de liveshow de onderscheiding  in ontvangst voor zijn indrukwekkende muzikale carrière.

Paul Michiels en Jan Leyers

Ruim drie decennia aan muziek

De Belgische rockband Soulsister wordt door Jan Leyers en Paul Michiels opgericht in 1986. Twee jaar later katapulteert hun debuutalbum 'It Takes Two' en de bijhorende single 'The Way To Your Heart' hen meteen richting roem. Soulsister staat bovenaan de Belgische muziekcharts en ook in Europa en de Verenigde Staten scheert de band hoge toppen.

Maar het is hun tweede plaat, waarop ze pop en soul verenigen, die zal uitgroeien tot een van de meest succesrijke albums in de Belgische popgeschiedenis: 'Heat'. Het album zit vol energie, memorabele hooks en heerlijke refreinen. En dat vindt ook het publiek: de reacties op het album overtreffen de stoutste verwachtingen. In de winkels zorgt ‘Heat’ voor een stormloop. De eerste single uit het album, ‘Through Before We Started’, schiet meteen naar de top van de hitlijsten. Een jaar later, in oktober 1991, zijn van ‘Heat’ meer dan honderdduizend exemplaren verkocht.

Nadien brengt de band nog de albums 'Simple Rule' en 'Swinging Like Big Dogs' uit en scoort Soulsister nog hits als 'Changes'. In 1995 houdt de band er tijdelijk mee op en Paul en Jan storten zich elk op afzonderlijke muziekprojecten. Maar in 2007 verenigt Soulsister zich opnieuw, tot grote vreugde van hun vele fans. Jan en Paul treden nog steeds samen op en schrijven nieuwe nummers.

Om hun succesalbum 'Heat' te vieren, brengt Soulsister de plaat binnenkort - 32 jaar na de oorspronkelijke release - opnieuw uit, met de recente singles ‘Something I Need To Know’ en ‘I Need Your Love’ als bonustracks.

Laatste tickets voor de awardshow MIA’s

Wie deze feestelijke dubbeleditie van de MIA's wil bijwonen op zaterdag 30 april in Paleis 12 (Brussel), kan de laatste tickets kopen via mias.be of paleis12.com. De MIA's zijn op zaterdagavond 30 april live te volgen op Eén.

De MIA's: op zaterdag 30 april om 20.20 uur.

De MIA's is een initiatief van de VRT en VI.BE.

Dossier: Muziek

Meer over Muziek

Radio2 Eregalerij: helemaal 'Enamorada' op Belle Perez, Peter Vanlaet, Natalia en Raymond van het Groenewoud

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

'Master of Puppets' weer aan de top van De Zwaarste Lijst

Coldplay op 1 in de MNM1000

'Stairway to heaven' van Led Zeppelin is de ultieme tijdloze song

VRT aan zee: achter de schermen van Zomerhit

Pommelien Thijs wint Zomerhit 2023

Herken jij de Zomerhit-nominaties in Vlaamse Gebarentaal?